Sitse Brems, muzikant in hart en nieren, op de eerste live show van The Voice

Sitse Brems, muzikant in hart en nieren, op de eerste live show van The Voice

Foto: Katelijne Heremans

Tremelo / Leuven - Het zijn spannende tijden voor de deelnemers van de 5de editie van The Voice van Vlaanderen. Na 6 blind auditions en 4 battles mogen 32 muzikanten hun kunnen nu vrijdagavond voor het eerst tijdens een live show aan het grote publiek tonen. Eén van hen is de 19-jarige Sitse Brems, bij wie muziek als het ware in de genen zit. En dit laatste mag wel heel letterlijk worden opgevat.

Terwijl bij het merendeel van zijn leeftijdsgenoten suikerbonen het begin van hun leven hadden aangekondigd, bleek dit bij hem een CD met de favoriete nummers van zijn ouders te zijn. Het stond dan ook in de sterren geschreven dat muziek ooit een belangrijke plaats in zijn leven zou innemen. De eerste stappen  in de muzikale wereld zette de jonge Sitse op 8-jarige leeftijd, toen hij zijn eerste pianolessen kreeg, ergens in Afrika, waar hij toen met zijn ouders woonde.

Het Depot

Naderhand kreeg de piano het gezelschap van de gitaar, het instrument dat tijdens zijn eerste jaren in België – zijn ouders keerden zes jaar geleden naar ons land terug– zelfs een tijdje zijn beste vriend werd. Tot hij ontdekte dat erbij zingen eigenlijk best gemakkelijk gaat en hij John Mayer leerde kennen en, door hem geïnspireerd, zelf ook liedjes begon te schrijven. De eerste huiskamerconcertjes konden dan ook niet lang uitblijven. Om even later, mede dankzij de coaching van Reinhard Deman, zijn zangleraar aan het Depot, de eerste single, Superman, uit te brengen. Al snel volgde de tweede single, Battlefield, die is gebaseerd op het lot van de kindsoldaten waar hij vaak als kind had over praten.

Stroomversnelling
Vorig jaar startte hij vervolgens een eigen band, waardoor zijn muzikale carrière in een echte stroomversnelling terecht kwam. Opnames maken, videoclips uitwerken. “Dit is wat ik met hart en ziel doe, wat ik het liefst de rest van mijn leven wil doen”, bekent hij enthousiast, waarmee hij ook meteen de reden van zijn deelname aan The Voice geeft. “Misschien helpt het wel om een beetje naambekendheid op te bouwen”, geeft hij nederig aan. Al twijfelt niemand daar nog aan. Want intussen heeft hij het niet alleen tot de live uitzendingen van die muziekwedstrijd geschopt, maar speelt hij op 2 december ook in de finale van Rockvonk. Maar voor het zover is kunnen we hem nu vrijdag 17 november bewonderen en voor hem supporteren tijdens de live uitzending van The Voice op VTM.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio