Tafel van de buren mocht veel gasten ontvangen

Haacht - Ook Haachtenaren die het financieel moeilijk hebben een mooi kerstdiner aanbieden, dat was de droom van Hilde Martinez en Kirsten Druez toen ze het initiatief "De Tafel van de Buren' lanceerden. En dat ze hiermee een reële behoefte hadden aangetroffen, bleef afgelopen zaterdag wanneer een 40-tal aanwezigen zich rond de feesttafel hadden verzameld.

Op een zomers burenfeest ontdekten Hilde en Kirsten dat ze hetzelfde ‘goed gedacht’ hadden. “Beide waren we ons bewust van het feit dat de kerstperiode voor sommigen ook een moeilijke en eenzame periode is en niet iedereen kan genieten van een rijkgevulde feesttafel ", verduidelijken de dames. “We wilden dan ook graag iets organiseren om alle Haachtenaren de kans te geven om gezellig samen te zijn en zo kwamen we op het idee van een kerstdiner met vrije bijdrage, waarop iedereen welkom is.” 

Al snel kreeg hun wilde idee vaste vorm, koppelden ze er een tweedehandsverkoop aan vast om het ook financieel mogelijk te maken en schaarden zich tal van andere enthousiastelingen rondom hen om het geheel praktisch te faciliteren. "Dankzij de gedreven inzet en de vele fijne samenwerkingen van mensen die kleren doneerden, mensen die kleren kochten, lokale winkels die voedseloverschotten, cava en meer aanboden, maatschappelijk werkers, de gemeente, de Rondom die de uitnodiging van het diner mee hielp verspreiden, de zaal onder de toren die gratis werd ter beschikking gesteld, De Plek die met volle inspiratie en zeer last minute heerlijke vegetarische menu ineen stak en dan nog de vele helpende handen die mee kookten, de toog organiseerden, een kinderhoek inrichtten, mensen zonder vervoer ophaalden en terug naar huis brachten, materiaal uitleenden en een empty shop creëerden werd het een geslaagde dag", aldus de organisatoren. "Het is absoluut voor herhaling vatbaar."

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio