CD&V Haacht bevraagt alle inwoners van Haacht

CD&V Haacht bevraagt alle inwoners van Haacht

Foto: Sofie Steenhaut

Haacht - De ploeg van CD&V Haacht bezorgde aan alle inwoners van Haacht en deelgemeenten een bevraging in de bus, waarin oa wordt gepeild naar hun mening over mobiliteit, wonen en dienstverlening in de gemeente.

De afgelopen drie jaar organiseerde de Haachtse CD&V geregeld praatcafés in de gemeente waarin ze alle Haachtenaren uitnodigden om samen over tal van thema's in gesprek te gaan. "Hierbij merkten we dat inwoners het wel degelijk appreciëren om betrokken te worden in lokale politiek", aldus Sofie Steenhaut. "Sinds afgelopen zomer brainstormen we  ook over vier thema's, verdeeld in vier werkgroepen waarbij leden van ons bestuur en inwoners van Haacht nadenken over mogelijke verbeteringen. Zo werd er onder meer gesproken over onderwijs met mensen uit de onderwijswereld van Haacht. De vier themagroepen waren mobiliteit, gemeente om te (be)leven, dienstverlening en zorg, thema's die over bevoegdheden op lokaal vlak handelen." 

Om deze gedachtenwisseling en brainstorm open te trekken naar alle inwoners werden er onlangs vragen geselecteerd, om deze in een enquête te gieten. Het resultaat werd een bevraging bestaande uit 18 vragen, met een open ruimte voor suggesties, opmerkingen en voorstellen van burgers. 

"Er werden 6500 exemplaren in onze Direct van december ingestoken om zo iedereen de kans te geven ze te kunnen invullen", gaat Steenhaut verder. "In ons boekje geeft onze voorzitster Brigitte Mouligneau tekst en uitleg bij de bevraging. Uiteraard is de enquête ook online in te vullen op haacht.cdenv.be."

De enquête kan tot eind januari worden ingevuld.  "Hierna zullen we de gegevens verwerken en meegeven aan de inwoners van Haacht, om hierna met de gegevens en voorstellen aan de slag te gaan.", besluit ze. 

 

I

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio