Natuurpunt wandelt in de winter

Keerbergen - Op zondag 21 januari organiseert Natuurpunt Keerbergen haar traditionele winterwandeling. Dit jaar gaan ze van start op de markt van Sint-Katelijne-Waver, om van daaruit naar het Waverwoud te trekken.

De wandelwegen zijn toegankelijk voor buggy’s, honden kunnen mee aan de leiband en wat stevigere stapschoenen zijn zoals steeds een aanrader. Een verrekijker kan altijd zijn nut bewijzen.

Ze vertrekken om 14 uur en verwachten tegen 16:30 u. terug op de markt te zijn.

.Zoals steeds betalen niet-leden 1 symbolische euro.

 

Achtergrondinfo :

Toen de naam Waverwoud in 1008 voor het eerst vermeld werd was de omgeving van Sint-Katelijne-Waver en Putte een woest gebied met ontoegankelijke moerassen en dichte bossen. Het Waverwoud besloeg toen het hele gebied tussen de Dijle, de Nete en de Grote Nete. Dat is intussen drastisch veranderd. Het Waverwoud is nu de verzamelnaam van enkele verspreide bosfragmenten zoals de Hondsbossen, de Gasthuisbossen, het Vossenbergbos, de Zuurbossen en de Brede Zeyp. Samen goed voor zowat 114 hectare en sinds 2015 erkend als natuurreservaat.  Meer info http://www.mechelsrivierengebied.be/de-natuur-in/wandelen/24-waverwoud

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio