Storm zorgde voor veel schade in onze gemeente

Storm zorgde voor veel schade in onze gemeente

Foto: Peter Van Dyck

Tremelo - De storm die gisteren door ons land raasde heeft ook in Tremelo voor de nodige schade gezorgd.

In de Ketelbergstraat rukte en ontwortelde boom een gasleiding stuk waardoor Eandis diende langs te komen om de leiding te dichten. Na het verwijderen van de wortelresten konden zij overgaan tot de definitieve herstelling zodat de bewoners terug verwarming hadden

In de Blinkenbergstraat dreigde een zeer grote spar op een huis te vallen, de brandweer kon er niet bij door de smalle oprit. Vandaag zal de boom voorzichtig worden 'gedemonteerd' door Verko Boomwerken uit Tremelo zodat er geen gevaar meer dreigt.

In Park Tremeland viel een grote spar op een auto die op de oprit stond. Ook hier dien de Tremelose boomwerkers de boom op te ruimen zodat het wrak getakeld kon worden. "Gelukkig zat er niemand in de wagen en vielen er geen gewonden", aldus zaakvoerder. Peter Van Dyck (Verko), die ook in de buurgemeente voor de nodige opruimwerken paraat stond.  "In Keerbergen knakte een spar af in de Achiel Cleynhenslaan en kwam deze bij de buren terecht", vertelt hij ons. "Een zeer grote den was deels ontworteld en dreigde op een huis te vallen. Vrijdag zal de boom zeer voorzichtig gedemonteerd worden door onze klimploeg zodat het gevaar geweken is."

In de Louisastraat intervenieerde de brandweer voor een kleine kruin van een den die op de rijweg terecht kwam. Even verderop dreigde een boom te ontwortelen welke op het huis van de buren terecht kon komen. "Hier hebben wij die boom kunnen verankeren zodat erger kon voorkomen worden", aldus Van Dyck. "Later zal de boom voorzichtig gedemonteerd worden met behulp van een hoogtewerker."

Al deze voorvallen maken duidelijk dat er nu veel meer schade is dan bij de vorige sneeuwval en vorige storm. "De schade bij de sneeuwval ontstond deels omdat we een heel droge nazomer en herfst hebben gehad", verduidelijkt Van Dyck. "Vele bomen hadden hun sapstromen al vroegtijdig stilgezet als een vorm van zelfverdediging. Daardoor waren de denachtigen zeer broos en heel gevoelig voor tabkreuk. De erg natte sneeuw maakte dat veel kruinen afkraakten. De storm van 3 januari zorgde dat enkel gescheurde takken en toppen van bomen toch naar beneden vielen. Dat er nu, door de laatste storm van 18 januari meer schade is, is te danken aan de overvloedige regen. Hierdoor ontwortelen veel bomen met als gevolg dat de schade meestal veel erger is. Laat uw bomen nakijken door een ervaren boomverzorger is de boodschap.", geeft hij nog mee. 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio