Karin Jiroflée vreest onhoudbare situatie voor regio door Leuven Rechtdoor

S.PA heeft bij monde van de voorzitter van de Haachtse gemeenteraad en volksvertegenwoordiger, Karin Jiroflée, haar steun betuigd bij het protest tegen de vliegroute Leuven Rechtdoor.

Conny Justé

"We hebben al meermaals gesteld dat een vliegwet, waarin de vliegroutes worden vastgelegd, alleen mogelijk is als de oneerlijke concentratie van vluchten op de route Leuven Rechtdoor eerst wordt opgelost", aldus Jiroflée. "Met de plannen voor de uitbreiding van de luchthaven, komt er nog een element bij. Zelfs zonder Leuven Rechtdoor betekent dit groeiscenario dat Haacht en omstreken er enorm veel lawaai bij krijgen door de landers." Indien er niets wijzigt en de uitbreiding plaats vindt, wordt het gebied Tildonk, Wakkerzeel en Wespelaar heel zwaar getroffen, zo luidt het bij de SP.A politica. "Wat onze partij betreft, kan er, zonder een oplossing van de concentratie van Leuven Rechtdoor, niet gepraat worden over een uitbreiding van de luchthaven of over een vliegwet."

Op een vraag van Karin Jiroflée daaromtrent, kon minister Bellot geen termijn geven om de heikele kwestie op te lossen. “Er dient een globale oplossing te komen voor alle regio’s, momenteel zitten we in de fase van de technische besprekingen”, aldus de bevoegde minister. Een antwoord waarmee Jiroflée duidelijk niet tevreden is. “We zitten nu al jaren in de fase van technische besprekingen. De minister rekt en rekt. Volgens mij is Bellot niet van plan met een oplossing te komen tijdens deze legislatuur. Het wordt hoog tijd dat minister Bellot eindelijk een ei legt in plaats van te kakelen”, besluit Jiroflée.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio