Afrika Filmfestival zet internationale projecten in de kijker

Haacht - Op zaterdag 21 april kan men tijdens het Afrika Filmfestival kennismaken met de projecten waarrond tal van Haachtenaren in het kader van internationale samenwerking en duurzaam beleid werken. Die dag staan er tevens gratis films, muziekoptredens, een Afrikaanse receptie en een kleurwedstrijd voor kinderen op de agenda.

Met filmvoorstellingen in tal van gemeenten wil het Afrika Filmfestival een verrassende kant van dit grote continent tonen. Het is al de negentiende keer dat Haacht deelneemt aan het festival. De organisatie in Haacht is een samenwerking tussen de gemeente en de Gemeentelijke Raad voor Internationale Samenwerking (GRIS).

Programma

Doorlopend vanaf 16 uur: infostanden van The Inca Food Trail-Peru, New Little Buddha School-Nepal, Basori-Gambia, Oxfam Wereldwinkel, Acolisa-Congo, Sint-Mary’s School-India en Broederlijk Delen.
16.30 uur: Casper en Emma op safari
na de film: prijsuitreiking kleurwedstrijd door de kindergemeenteraad
18.00 uur: optreden van het kidz- en jeugdkoor Muzikea en gospelkoor Karibuni
19.00 uur: A United Kingdom
21.00 uur: optreden gospelkoor Karibuni en receptie met wereldwijnen en Afrikaanse hapjes

Afrika Filmfestival op zaterdag 21 april in GC Den Breughel, gratis toegang

 

Casper en Emma op safari

Casper en Emma gaan op reis naar Afrika! In Afrika helpt Emma's moeder haar vriendin Ann die in dierenkliniek Camp Eden werkt. Intussen kijken Casper en Emma samen met hun opa en hun knuffels ernaar uit om kennis te maken met alle dieren. Ze raken bevriend met Ann's dochter, die hen meeneemt op safari. Op hun tocht vinden ze een leeuwenwelp die ze meenemen naar de dierenkliniek. Casper en Emma gaan op zoek naar de moeder van het welpje.

Om 16.30 uur, kinderfilm vanaf 4 jaar, Nederlands gesproken, gratis toegang

 

Kleurwedstrijd

Kinderen kunnen deelnemen aan een kleurwedstrijd. Breng de ingekleurde tekening mee naar de filmvoorstelling van Casper en Emma en terwijl jij naar hun avonturen op het grote scherm kijkt, kiest de kindergemeenteraad de mooiste tekeningen. De winnaars worden na de film bekend gemaakt en krijgen een mooie prijs. Je kan de kleurplaat downloaden op de website www.haacht.be/aff-2018.

 

A United Kingdom

Londen, 1947. Kantoormedewerkster Ruth ontmoet Seretse Khama in een stijlvolle jazzbar. Bevrijd door de sociale veranderingen van vlak na de oorlog voelen ze zich direct tot elkaar aangetrokken. Maar hun liefde is niet vanzelfsprekend: zij is een Britse kantoormedewerkster; hij is de prins van Beetsjoeanaland (tegenwoordig Botswana) die in Londen rechten studeert om in zijn thuisland de troon over te nemen. Trouwen met een blanke typiste uit Engeland wordt niet gewaardeerd in Afrika, waar de apartheid in volle gang is. De verliefde wereldburgers besluiten ondanks het risico hun liefde boven alles te stellen en Ruth reist met Seretse naar Beetsjoeanaland als toekomstige koningin. Aansluitend is er een optreden gospelkoor Karibuni en receptie met wereldwijnen en Afrikaanse hapjes.

Om 19 uur, gratis toegang, aansluitend gratis optreden en receptie

 

Over het Afrika Filmfestival

 

Website: www.haacht.be/aff-2018 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio