Haacht stopte succesvol met roken

Haacht stopte succesvol met roken

Foto: Ann Dosfel

Haacht - Een groepscursus stoppen met roken loont. Dat bewijzen de deelnemers die zich van januari tot april lieten begeleiden door een erkend tabakoloog en samen een traject van acht groepssessies volgden. Onlangs ontvingen de 32 geslaagde deelnemers hun diploma.

De drugs- en alcoholpreventiedienst H3K organiseerde van 16 januari tot 5 april samen met Logo Oost-Brabant een rookstopcursus. De cursus, een mix van groepstherapie met ruimte voor een individueel programma, kende zoveel succes dat de groep in twee werd opgesplitst.

Tabakoloog Kathleen Peetroons begeleidde de groep: “Het verbaast me hoe snel een groepsdynamiek op gang kwam en wat deze groep in amper acht sessies heeft gepresteerd. De groepsaanpak zorgde ervoor dat de deelnemers uitkeken naar de bijeenkomsten met lotgenoten en dat stoppen geen eenzame strijd tegen de sigaret werd. Na een gezamenlijke rookstopdag werkte de groep verder aan het voorkomen van herval.” Uiteindelijk zijn 32 van de 34 gestopt met roken; zij ontvingen een diploma van hun deelname.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio