Youtuber Daan Verschueren laat zich van zijn gevoelige kant zien

Campagne #Watkan'keraandoen? zet aan tot nadenken

Tremelo - Met de lancering van de campagne #watkan'keraandoen? wil de jonge Baalse youtuber Daan Verschueren mensen doen nadenken over de verschillende manieren waarop ze mensen met kanker kunnen steunen.

Gisteren liepen enkele ultralopers zowel de marathon van Antwerpen als de Antwerp10Miles op dezelfde dag: de #AntwerpUltra. Zij liepen 58km om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Maar wat als je geen marathon kan lopen? Of het geld niet hebt om te doneren? Dat is de vraag die Daan Verschueren zich samen met zijn studiegenoten journalistiek aan de Thomas More hogeschool in Mechelen, Didier Debbaut, Matthew Matthyssens, Ashley Okwuego, Lauranne Janssens zich onlangs stelde.

Alhoewel de meesten Daan kennen van zijn populaire You Tube-parodieën van Temptation Island, laat de jonge youtuber (22) zich nu van zijn betrokken kant kennen. Via de lancering van de campagne #watkan'keraandoen? wil hij mensen doen nadenken over de uiteenlopende manieren waarop je mensen die door kanker worden getroffen kan ondersteunen.  Een luisterend oor bieden bleek hierbij al een grote hulp, zoals hen Eva wist te vertellen. "Eva is een meisje uit onze richting dat intussen van kanker is genezen", vertelt Daan. "Ze vertelde ons dat geld inzamelen voor kankeronderzoek super is, maar dat luisteren naar mensen met kanker veel kan doen." Een heel andere manier van ondersteuning vond hij bij dorpsgenote Isabelle Nijs. Met haar kapsalon I-Hair steunt zij kankerpatiënten immers op een heel speciale manier. Zo studeert ze voor 'Kanker Hair Professional', een opleiding die erop gericht kappers de nodige handvaten te bieden om op de best mogelijke manier om te gaan met mensen die met kanker worden geconfronteerd. "De opleiding gaat niet zozeer in op de technische kant van het uitvoeren van haarwerken", verduidelijkt ze. "Het diploma geeft mensen die bij ons langs komen wel de garantie dat ze bij ons in goede handen zijn, dat ze zich bij ons niet voor hun (haar)problemen moeten schamen. Mensen met een goed gevoel weer naar huis laten gaan, daar doe ik het om." , besluit ze. 


https://www.facebook.com/wakankeraandoen/

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio