Ook Haacht heeft Curieuze Neuzen

Ook Haacht heeft Curieuze Neuzen

Foto: Sofie Steenhaut

Haacht - Afgelopen zaterdag hingen 20.000 burgers 2 buisjes aan hun venster om op die manier de concentratie aan stifstofdioxide in hun straat te meten. Ook in Haacht vindt men enkele van deze 'Curieuze Neuzen'. Stofie Steenhaut is een van hen.

‘CurieuzeNeuzen Vlaanderen’ is een onderzoek waarbij 20.000 burgers de concentratie aan stikstofdioxide (NO2) in hun straat meten. Iedereen kon zich kandidaat stellen om mee te werken met het onderzoek. Het meetpakket bestaat uit een bord met 2 buisjes om aan een raam te hangen. Na een maand worden de buisjes ingeleverd. Wetenschappers analyseren de gegevens. Door stikstofdioxide te meten, willen ze een beter beeld krijgen van de invloed van het verkeer op de luchtkwaliteit in Vlaanderen.

In Haacht is Sofie Steenhaut één van de Curieuze Neuzen die sinds zaterdag twee proefbuisjes aan haar raam heeft gehangen. "Ik heb me op de eerste plaats kandidaat gesteld voor dit onderzoek omdat ik ongerust was over de luchtkwaliteit van mijn woning gelegen aan een steenweg", verduidelijkt ze. " Anderzijds is meten weten en kunnen de cijfers over Haacht meegenomen worden om het beleid op lokaal vlak te voeden. Als jarenlang lid en ondervoorzitter van de MilieuAdviesRaad wil ik ook daar dit onderwerp aansnijden." besluit ze. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio