Met Golden Cactus Travel maken Jill en Mitch van hun passie hun beroep

Reisbureau als realisatie van een jeugddroom

Reisbureau als realisatie van een jeugddroom

Reizen zit Jill en Mitch in het bloed Foto: Jill Van Craen

Tremelo - Met de opening van reisbureau Golden Cactus Travel in het centrum van Tremelo, realiseren Jill Van Craen & Mitch Windsor een lang gekoesterde droom. Op basis van hun uitgebreide reiservaring willen ze het concept van het reisbureau moderniseren om hun klanten de ultieme reiservaring aan te bieden.

Een eigen reisbureau runnen. Zolang ze het zich kon herinneren droomde Jill Van Craen (30) ervan. Maar zoals dat vaak in het leven gaat, gaat dat leven zijn eigen weg. Na een Master in Geschiedenis en Politieke Wetenschappen, ging ze aan de slag bij een recruteringsbedrijf. Intussen had ze haar vriend Mitch (28) leren kennen. In Granada, waar beiden op Erasmus waren. Een internationale ontmoeting met verstrekkende gevolgen. Terwijl ook Mitch al een internationaal leven achter de rug had, geboren in Engeland, een tijdlang gewoond in Australie, met een reis door Los Angeles achter de rug, beslisten beiden al snel samen de wereld te verkennen. Myanmar, Nepal, Vietnam of Marokko. "We reizen graag", aldus Jill. "En we doen dat graag op verschillende manieren, van een basic tot een luxueuze all in vakantie. We hebben het allemaal met veel plezier gedaan." 

De reislust van het dynamische koppel deed al snel de jeugddroom van Jill weer opleven. "We kwamen op een moment in ons leven dat we ons afvroegen wat we verder met ons leven wilden", gaat ze verder. "Mitch werkte intussen als advocaat in Brussel en ook ik pendelde elke dag. Indien we onze droom wilden realiseren, was het nu het moment." Na een jaar van voorbereidingen, openen ze op 2 mei hun eigen reisbureau Golden Cactus Travel. Alhoewel dit in het huidige internettijdperk geen evidente keuze lijkt, blijkt het dynamische koppel deze goed overdacht te hebben. "We merken dat mensen in het grote aanbod dat ze op het internet vinden, vaak hun weg niet meer vinden", verduidelijk Jill. "Juist doordat alles mogelijk lijkt, gaat er veel verloren. Wij willen onze klanten graag begeleiden bij die keuze zodat hun reis voor hen alleen mooie en vooral ook bijzondere ervaringen achterlaat." Als ervaren wereldreizigers weten ze immers wat er allemaal kan misgaan. "Reeds als studenten hebben we veel gereisd en daarbij is er geregeld wel iets misgelopen. Als je veel tijd hebt is dat misschien niet zo erg. Maar als je maar een paar weken verlof hebt op een jaar, vermijd je dat toch liefst.", bekent ze lachend. 

Op de eerste plaats bieden ze hun klanten bijzondere op maat gemaakte vakanties aan. "Door onze grote ervaring en uitgebreide relaties kunnen we eigenlijk op alle vragen een  antwoord bieden", aldus Jill. "Of het nu om rondreizen wereldwijd gaat, van een vakantie in Portugal tot een selfdrive in Namibië, of vakanties met kinderen zoals een safari op kindermaat. We kunnen hierbij niet alleen voor alles zorgen, met  het voordeel van 100% bescherming, maar kunnen mensen vooral ook een reis aanbieden die perfect op hun wensen aansluit." Daarnaast wil het koppel ook eigen 'Golden Cactus Experiences' aanbieden. "Dit zijn vooraf samengestelde pakketen waar we de focus leggen op cultuur, gastronomie en ontspanning", aldus nog Jill. "Ons doel is dan ook om onze klanten de ultieme reiservaring te bezorgen."

Op 2 mei is het zover. Dan openen ze hun reisbureau aan de Schrieksebaan 1B, waarbij ze hun nieuwe klanten tijdens de openingsweek niet alleen op een glaasje bubbels zullen tracteren, maar ze ook de kans geven om een reischeque ter waarde van 100 euro te winnen. Want daar gaat het tenslotte om.  

Meer info: www.goldencactustravel.be; contact@goldencactustravel.be

 
 
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio