Natuurpunt viert 30-jarig bestaan

Haacht - Op zondag 6 mei viert Natuurpunt Haacht haar 30-jarig bestaan met tal van activiteiten

Natuurpunt Haacht bestaat 30 jaar

In juli 1988 werd in Haacht de natuurvereniging Berm opgericht. Terwijl aanvankelijk het beheer van bermen centraal stond, werd even later tot aankoop en beheer van gronden in natuurgebieden en zag eerste reservaat aan de antitankgracht het daglicht. Wat later ging de vereniging op in Natuurreservaten om enkele jaren later, in 2001, via een fusie met de Wielewaal over te gaan in Natuurpunt. Vandaag telt Natuurpunt Haacht ruim 400 leden en beheert ze 100 ha natuurgebied. 

Groot feest op zondag 6 mei

Op zondag 6 mei kan men van 10 tot 17 uur op de site van de Heerliykheid van Roost terecht voor heel wat activiteiten. 

Inge Kennis, een kunstenares van eigen bodem maar met internationale allure geeft een demonstratie airbrush. Voor heel wat van haar werken haalde ze haar inspiratie bij roofvogels en uilen. Ze ontwierp ook slechtvalken-maskers die kinderen kunnen komen inkleuren. Dit laatste kadert in de wandeltocht die deelnemers om 15 uur in de richting van het centrum van Haacht kunnen maken om aldaar kennis te maken met de snelste roofvogel ter wereld, de slechtvalk. Met een telescoop kan men de drie jongen, die onlangs op de kerktoren ter wereld kwamen (meer hierover in uw krant van vandaag) bekijken.

Kinderen kunnen zich uitleven op het kasteel en in de speeltuin of kunnen zich laten schminken. Van 13 tot 16 uur kunnen kinderen tevens deelnemen aan de de kinderzoektocht en zo meer te weten komen over het leven van Tritus de kamsalamander. Deelname is gratis en 4 juiste antwoorden geven kans op een leuke prijs. Prijsuitreiking is om 16u30.

Natuurpunt stelt er tevens haar nieuwe wandelfolder voor, waarmee men kan kennis maken met de Antitankgracht en het Haachts Broek. Vanaf 13 uur wordt men onderweg opgewacht door infoposten met elk hun thema. Goed voor een wandeling van 5 kilometer. Men kan deze wandeling uitbreiden met een route doorheen het Haachts broek. Dan heb je 14 km in de benen.

De mensen van HAGOK (Haachtste geschiedkundige kring) geven aan bij de Hagok-stand informatie over de Antitankgracht, waar men ook het rijkelijk geïllustreerde boek over 'Het unieke kasteel van Roost' en alle info over de gloednieuwe publicatie over de antitankgracht en de bunkers van Groot-Haacht vindt.

Op de infomarkt vindt men tevens standen van de Vlaamse Landmaatschappij, de Klimaatraad, de Kloostertuin, VELT en Vogelbescherming en Wildlife TaxiTeam. Het Vogelopvangcentrum Heusden-Zolder en het WildlifeTaxiteam komen hierbij om 16 uur gerevalideerde (roof)vogels vrijlaten. 

 

 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio