Oproep: Groen zoekt nieuwe naam voor de Tremelose zomer

Oproep: Groen zoekt nieuwe naam voor de Tremelose zomer

Groen bestuursleden Ruth Caluwaerts en Wendy Huysmans met voorzitter Kris Torfs op de retrokoers van de Eddy's in Baal. Foto: Kris Torfs

Tremelo - De Tremelose oppositiepartij Groen is op zoek naar een overkoepelende naam voor alle activiteiten die deze zomer in Tremelose worden georganiseerd, om op die manier het zomerprogramma van de gemeente nog bekender te maken naar de inwoners en de omliggende gemeenten toe,

De zomer van Aarschot, Het groot verlof (Leuven), Heist Bruist, Da's Willebroek, Geel zomert, Hee Tervuren, De zomer is van Mechelen... Steeds meer steden en gemeenten bundelen in de zomer hun evenementen onder één noemer. Groen stelt voor om in samenwerking met de verenigingen, handelaarscomités en inwoners ook in onze gemeente een dergelijk initiatief te starten.

"Met de Summer Vibes, de braderie, 11 juli-viering, de Memorial Wiske Maes/GP Paul Dams, Beachvolley Deluxe, Siddharthafeesten, de Eddy retrokoers, Tremartre en andere evenementen hebben we in onze gemeente activiteiten genoeg om bezoekers te laten weten dat Tremelo en Baal bruisen tijdens de zomermaanden.", aldus Groen-lid, Ruth Caluwaerts, hierin bijgetreden door partijgenoot Wendy Huysmans."Volgens ons kan het bundelen van het zomerprogramma een uithangsbord worden zodat er meer mensen naar onze gemeente afzakken", voegt ze eraan toe. "Creatievelingen en/of verenigingen die een idee hebben om een activiteit uit te werken, kunnen worden opgenomen in het programma. Tijdelijke zomerbars, een openluchtcinema, kleinschalige optredens... behoren tot de mogelijkheden om vanaf 2018 de zomers meer dan ooit te doen opleven."

Om dit concept op te starten, wil Groen verenigingen en inwoners de kans geven om een bijpassende naam en logo te ontwerpen. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio