Huiskamerrestaurant De Postelein ondersteunt lokale ondernemers

Huiskamerrestaurant De Postelein ondersteunt lokale ondernemers

Patricia en Joeri in hun vernieuwde restaurant Foto: Conny Justé

Tremelo - Huiskamerrestaurant De Postelein trekt bij haar nieuwe renovatie resoluut de lokale kaart.

17 jaar geleden beslisten restaurantuitbaters Joeri Jansen en Patricia Steenackers hun droom te realiseren en openden ze op de grens van Tremelo en Keerbergen Huiskamerrestaurant De Postelein. Geregeld wisten ze via tal van renovaties en uitbreidingen hun droom verder te concretiseren. Zo kreeg het restaurant een zevental jaar geleden een nog meer huiselijke look, werd 5 jaar geleden een ontvangstsalon geopend om er twee jaar geleden met de vernieuwde keuken ook een champagnebar aan toe te voegen.  Onlangs kreeg hun restaurant en tuinterras niet alleen een nieuwe look, maar gingen ze ook een bijzondere samenwerking aan met lokale 'ondernemers'. Zo bieden zij sinds kort een podium aan de kunstwerken van Robby Smets uit Baal. "De positieve energie die zijn werken uitstraalt past perfect in ons plaatje", aldus Patricia. "Robby is net zoals wij zeer gedreven in wat hij doet. Wij geven zijn werken dan ook graag een plaats in ons interieur."

Daarnaast ging het enthousiaste ook een samenwerking aan met Siddartha, het Baalse centrum dat opvang en begeleiding biedt aan volwassenen met een mentale beperking. "Deze samenwerking is heel spontaan ontstaan", gaat Patricia verder. "Een van de bewoners van Siddartha, Geert, kwam op een dag samen met zijn ouders bij ons eten. Bij de bezichtiging van onze keuken vertelde hij Joeri heel trots dat hij ook een kok was. Hij maakte immers zelf advocaat. En aangezien wij advocaat geregeld bij onze desserten gebruiken, voegden we hem dan ook graag toe aan onze lijst van vaste leveranciers." En daar bleef het niet bij. "lAangezien wij sinds kort over een nieuwe kaaskar  beschikken, deze werd daarenboven gemaakt door de Tremelose schrijnwerkerij Dupont, en we via Geert vernamen dat er bij Siddartha ook verse confituur wordt gemaakt,  kwamen we op het idee om ons assortiment kazen aan te vullen met de confituren van Siddartha.  We vinden het immers belangrijk  om alles wat we aan onze gasten aanbieden ook zelf te maken. Maar omdat we voor sommige dingen niet altijd tijd hebben, gaf Siddartha ons een mooie kans, die langs twee kanten werkt. Wij sparen tijd en door de aankoop van hun producten ondersteunen we hen ook, hetgeen we ook belangrijk vinden. Het leven is ook een beetje geven en niet altijd nemen.", besluit ze wijs. 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio