Joe-duo Sven en Anke brengt in Zwitserland Tineke samen met vriendin Ann uit Keerbergen

Keerbergen - Joe staat vanaf nu twee weken, tot vrijdag 25 mei, helemaal in het teken van Radio Zonder Grenzen: het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx wil luisteraars terug samenbrengen met iemand die hen nauw aan het hart ligt en die ze een beetje uit het oog verloren zijn door een verhuis naar het buitenland. Gisterenavond trokken ze samen met Tineke Campi uit Koningshooikt naar Zwitserland om haar te verenigen met haar beste vriendin Ann Nijs, die vroeger in Keerbergen woonde. Sven en Anke maakten vanmorgen hun ochtendshow live op het appartement van Ann in Zwitserland.

Tineke en Ann zijn al 25 jaar beste vriendinnen en kennen elkaar al sinds het middelbaar, waar ze samen toneel speelden. Dertien jaar geleden volgde Ann haar man Steven naar het buitenland voor zijn werk. Met hun gezin hebben ze ondertussen al in Londen, Düsseldorf, Warschau en sinds augustus terug in Zwitserland. Voordat Ann naar het buitenland trok, woonde ze in Keerbergen. Na twee dagen Zwitserland moesten de twee vriendinnen vandaag afscheid nemen. Tineke kon haar tranen niet bedwingen: “Ik vond het super om Ann terug te zien. Het was echt een unieke ervaring. Ik ben blij dat we nog eens tijd samen hadden, dat ik het hier eens gezien heb en dat ik weet waar Ann woont. Ik weet even niet wat zeggen, wat ik anders wel weet”, lachte Tineke. “Ik vind het super dat jullie Tineke naar hier gebracht hebben. Bedankt daarvoor”, vertelde een ontroerde Ann.

 

Radio zonder grenzen: de actie

Sven en Anke doen de actie Radio Zonder Grenzen, omdat ze hebben gemerkt dat de Joe-luisteraars vaak familie en vrienden moeten missen, omdat die in het buitenland zijn gaan wonen (voor het werk, voor de liefde, …). Ze brengen de mensen opnieuw samen en gaan op zoek naar fijne verhalen over hoe het die vrienden en familie daar vergaat: hoe zij daar leven, wat ze daar doen, … Dat gaan ze twee weken, tot vrijdag 25 mei, doen en presenteren een aantal keer in het buitenland, bij die familieleden of vrienden van die Joe-luisteraar, de ochtendshow.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio