Politie en belastingdienst bundelden de krachten

Haacht / Boortmeerbeek - Dinsdag hield de politiezone Boortmeerbeek/Haacht/ Keerbergen een gecombineerde verkeersactie samen met de Vlaamse Belastingdienst. De politiemensen hielden samen met de Belastingdienst controles op twee verschillende plaatsen in de politiezone, nl de Stationsstraat in Haacht en de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek. De Vlaamse Belastingdienst controleerde op onbetaalde verkeersbelasting, de politiezone verleende bijstand en controleerde de voertuigen op eventuele andere verkeersinbreuken.

In totaal werden er tijdens de actie 15 bestuurders betrapt die hun verkeersbelasting niet hadden betaald. Zij moesten het openstaande bedrag onmiddellijk betalen en kregen een proces-verbaal. In totaal werd er een bedrag van 7658 EUR geïnd.

“De politie stelde daarnaast nog 65 overtredingen vast voor verkeersinbreuken”, aldus hoofdinspecteur Gunther Janssens van het verkeersteam.

Volgende vaststellingen werden verricht:

Niet dragen gordel: 12 onmiddellijke inningen;
Gsm gebruik in het verkeer: 29 onmiddellijke inningen;
Alcoholopname verkeer: 2 positief;
Andere inbreuken:

Keuring: 5 inbreuken
Inschrijving: 1
Niet verzekering + takeling: 1
Boorddocumenten niet in orde: 1
Rijden op verdrijvingsvakken: 1
Voorlopig rijbewijs: 1
Art. 8.3 rijbewegingen: 1
Rijden spijts inhouding rijbewijs: 1

In totaal namen 5 politiemensen deel aan de actie. "Momenteel bekijken we met de korpsleiding de mogelijkheid om in te toekomst ook de douane te betrekken in onze acties," vertelt hoofdinspecteur Gunther Janssens. "Op die manier kunnen er ook onbetaalde onmiddellijke inningen geïnd worden tijdens de controles."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio