Niels Albert Bike Store en Bon Appétit bieden samen culinaire fietstochten aan

Niels Albert Bike Store en Bon Appétit bieden samen culinaire fietstochten aan

Foto: Conny justé

Tremelo / Haacht - Om zoveel mogelijk mensen op de fiets te krijgen zal Niels Albert voortaan vanuit zijn fietsenwinkel ook elektrische fietsen verhuren zodat mensen er een fietstocht in de regio mee kunnen maken. Hij ging hierbij een samenwerking aan met bistro/versmarkt Bon Appétit uit Haacht die voor een gezond ontbijt als goede start of picknickmanden voor onderweg zullen zorgen.

"Eigenlijk kwam het idee van de uitbaters van Bon Appétit", verduidelijkt medezaakvoerder Paskal Teugels. "Zij vroegen ons of we geen zin hadden om samen een project rond 'culinaire fietstochten' op poten te zetten. Zij zouden voor het culinaire aspect zorgen, wij voor het sportieve." Als Bike Store hadden ze al enige ervaring in de verhuur van elektrische fietsen in de brede zin van het woord. "We hebben bij Jennes in Boortmeerbeek al 2 elektrische fietsen ter beschikking gesteld van hun klanten", aldus Paskal. "Nu gaan we nog een stapje verder." 

Voor de uitbaters van Bon Appétit was deze uitbreiding van hun dienstverlening, naast hun culinaire winkel baten ze immers ook een bistro uit, een logische stap. "Klanten kwamen in het verleden geregeld picknickmanden bij ons bestellen", verduidelijkt Caroline Verhaegen. "Deze gebruikten ze vaak tijdens een fietstocht. Aangezien wij in de nabijheid van een heel andere fietsknooppunten zijn gelegen, kwamen we dan ook op het idee om naast de picknickmanden ook fietsen te verhuren. Na er eerst twee zelf aangekocht te hebben, breiden we ons fietsbestand uit met vier fietsen van bij de Niels Albert Bike Storen. Op die manier kunnen tegelijkertijd 6 personen bij ons een fiets met picknickmand bestellen. Of kunnen ze natuurlijk eerst bij ons komen ontbijten om dan goed gesterkt aan hun tocht te beginnen." De Haachtse delicatessenzaak staat intussen al geregistreerd als fietspunt bij Toerisme Vlaams-Brabant. Maar vertrekken kan men ook bij de fietsenzaak in Tremelo. "Wij zorgen er dan voor dat de picknickmanden in Tremelo belanden", aldus nog Caroline. 

Voor de kenners. De culinaire fietstocht zal men op degelijke elektrische fietsen maken. "Het gaat om 'Canondale Performance Bosch met middenmotor", aldus nog Paskal. "Een meer dan degelijke fiets dus." En indien er vraag naar is, kan de fiets ook van een kinderkarretje worden voorzien. 

Meer info op info@bon-appetit.be of info@nielsalbertbikestore.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio