1000 schoolkinderen maken 1 km lange vriendschapsketting ten voordele van Damiaan

Tremelo - Voor de 10 de keer organiseert de Damiaanactiegroep Ninde-Baal -Tremelo met de scholen van groot-Tremelo op dinsdag 29 mei een netoverschrijdende Damiaansponsordag.

1000 kinderen uit Tremelo en Baal zullen op dinsdag 29 mei deelnemen aan de Damiaansponsordag om op die manier leeftijdgenootjes in het zuiden een nieuwe start te kunnen geven.  "Met het sponsorgeld bestrijdt de Damiaanactie ziektes als lepra en tbc", verduidelijkt Sonia Crabbé. "Kinderen kunnen dankzij de acties weer school lopen, waarbij we ook werken aan de re-integratie in hun lokale gemeenschappen."

De huidige Scholensponsordag  kent dit jaar een speciale editie. "We maken allemaal vriendschapsbandjes en zullen er  één lange vriendschapsketting van 1 km mee maken die doorheen de diverse scholen trekt, dwars door het Damiaanmuseum loopt , het WZC Damiaan omspant en de residenten van  Huize De Veuster oppikt", aldus nog Crabbé. "Zo verbinden wij in onze gemeente  jong en oud, mobiel en minder mobiel, gezond en zij die meer zorg nodig hebben. We eindigen bij  het standbeeld van De Zelfgave in Ninde waar een muzikaal optreden voor een feestelijke afsluiting zorgt."

Naar aanleiding van dit initiatief zal minister Koen Geens aanwezig zijn om de Tremelose schoolkinderen een hart onder de riem te steken en hen aan te moedigen voor hun jeugdige inzet. Hij brengt vervolgens een bezoek aan het WZC Damiaan en krijgt  een rondleiding aangeboden in het vernieuwde Damiaanmuseum.

Programma 29 mei  dagschema :

10.45 uur: vertrek vanuit de diverse scholen  naar het voetbalterrein FC Tremelo

11.30 uur: picknick

12.00 uur: voorbereiding lintvorming en start richting Damiaans geboortehuis

Tussen 13.15 uur  en 13.30 uur : opstellen kring rond museum, WZC Damiaan en Huize De Veuster

13.45 uur: animatiemoment  met leerlingen en residenten van beide woon- en zorgcentra in aanwezigheid vanminster Geens

14.30 uur: terug naar de diverse scholen

Toeschouwers op post!

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio