Botermolen zet Brabantse trekpaard centraal

Keerbergen - Om het Brabants trekpaard, dat als Vlaams immaterieel cultureel erfgoed werd erkend, in de kijker te plaatsen, organiseert de provincie Vlaams-Brabant dit weekend huifkartochten op vijf locaties. Ook in Keerbergen is dit het geval. Daar kan men op zondag 27 mei aan Heemmuseum De Botermolen gratis een ritje met de kar en het Brabants trekpaard maken.

De tochtjes voeren de deelnemers op een 4 km lang traject door het landelijke Keerbergen. Vertrekken kan men om 15 uur, 16 uur of 17 uur aan De Botermolen. Geïnteresseerden hebben hierbij bovendien de keuze tussen verschillende 'koetsen' om op mee te rijden: Naast de traditionele paard en kar, kunnen ze ook plaats nemen in één van de twee Mechelse wagen of in de speelkar. De stoet wordt telkens vervolledigd door een koewagen en een tonnenwagen, alles getrokken door Brabantse trekpaarden. Bij terugkomst kan men genieten van een drankje en een hapje (er zullen weer 'boekseringen' en pannenkoeken worden gebakken)  en ook de molenbakker zal er in de traditionele bakoven voor vers brood zorgen. 

Het Heemmuseum stelt die dag ook zijn nieuwe brochure voor aan het grote publiek. "De Botermolen bestaat dit jaar 55 jaar", verduidelijkte gedeputeerde Ann Schevenels (Open VLD). "Een mooie gelegenheid om met een eigen brochure naar buiten te komen, met hierin een overzicht van al hetgeen ons heemmusem te bieden heeft." 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio