Regio opgeschrikt door inbrakengolf

Keerbergen / Haacht - Onze regio werd deze week weer opgeschrikt door een aantal woninginbraken. Ook twee auto's werden weer geviseerd.

Tijdens de nacht van 23 op 24 mei waren er 2 woninginbraken in de Valkeniersdreef in Keerbergen. De inbraak gebeurde door een gat te boren in het raamkozijn ter hoogte van de raamkruk om deze zo te openen. Hierop werd het gelijkvloers doorzocht en werden respectievelijk geld en een laptop en juwelen gestolen. De politie was op één plaats kort na de feiten ter plaatse en richtte nog een speuractie in maar kon geen verdachte(n)  meer aantreffen. 

Diezelde nacht werd er ook ingebroken in een woning in de Zandstraat in Keerbergen. De inbraak gebeurde op dezeflde manier en opieuw werden er horloges en juwelen gestolen.  

Ook in Haacht werd die nacht ingebroken en dit aan de Dijkstraat. Opnieuw gebeurde de inbraak volgens dezelfde werkwijze aan een raam aan de zijkant van de woning en werd de inhoud, met geld, uit een handtas meegenomen. 

In de Deugnietstraat werd die nacht via een geforceerde achterdeur in gebroken en werd er geld gestolen. 

Diezelfde nacht werden in Haacht ook twee voertuigen geviseerd. In de Sint-Adriaanstraat werd het raam van een BMW ingeslagen, waarna de middenconsole van de auto  op de oprit werd gedemonteerd en gestolen. In diezelfde straat werd verder gegaan met een Audi, waaruit een laptop en geld uit een handtas werd gestolen. Hier werden evenwel geen sporen van inbraak gevonden. 

Gelet op de reeks van diefstallen zet de politie extra ploegen in, zowel in burger als uniform, om de dader(s) op te sporen en inbraken te voorkomen. Het vermoeden gaat uit naar rondtrekkende dadersbende(n).  De politie vraagt nogmaals om elke verdachte handeling te melden via het nummer 101.  Dit kan zowel een voertuig, een persoon of een fietser zijn.  Beter een melding te veel dan te weinig.

Mensen die technisch preventieadvies willen kunnen altijd de politie  contacteren op het nr 015-50.91.20 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio