Bezoekers dagcentrum De Sleutelbloem genieten van het mooie weer

Ook huishondje Otis is blij met het nieuwe terras Foto: Conny Justé

Tremelo - De bezoekers van het Nindse dagcentrum De Sleutelbloem kunnen tijdens deze zonnige dagen volop genieten van hun vernieuwde terras.

Passanten van dagcentrum De Sleutelbloem in Ninde konden in het verleden al meermaals bezoekers spotten die tijdens warme dagen met hun voetjes in een buitenbadje zaten. De verdere uitbouw van het terras zorgt er sinds kort ook voor dat bezoekers er gezellig buiten kunnen eten. "We hebben nieuwe stoelen en tafels op ons terras geplaatst", aldus verantwoordelijke Limke Van Den Broeck. "Samen met de nieuwe beplanting zorgt dit voor een aangename plaats om te vertoeven indien het weer het toelaat." Afgelopen week konden de bezoekers voor het eerst 's middags buiten eten. "Gelukkig kunnen we ons in de schaduw zetten", aldus nog Limke. "Natuurlijk geven we onze bezoekers ook voldoende te drinken en zorgen we op tal van manieren voor verkoeling." 

Indien het toch te warm buiten zou zijn, kunnen de bezoekers sinds kort ook genieten van de voordelen van digitale televisie. "Dit geeft ons de mogelijkheid om actualiteitsprogramma's die 's avonds laat worden uitgezonden op te nemen", verduidelijkt begeleidster Denise. "In de voormiddag bespreken we meestal de actualiteit, nu kunnen we ook televisieprogramma's hierbij betrekken."

Het dagverzorgingscentrum heeft dagelijks plaats voor 15 personen. Op maandag en woensdag zijn er nog enkele plaatsjes vrij. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio