Minister Koen Geens bezocht WZC Damiaan

Tremelo - Afgelopen week bracht minister Koen Geens (CD&V) in het kader van het wetsontwerp dat de keuzevrijheid voor een rusthuis voor personen met dementie regelt, een bezoek aan WoonZorgCentrum Damiaan in Tremelo.

Door de jaren heeft het grootste woonzorgcentrum van het land heel wat expertise op het vlak van omgaan met personen met dementie opgebouwd. Zo verblijven er niet alleen heel wat bejaarden met dementie, maar heeft het centrum sinds kort ook een aparte afdeling voor jong dementerenden. Voldoende reden voor de minister om het Tremelose WZC een bezoek te brengen. 

"Als Minister van Justitie wil ik ervoor zorgen dat de vrije keuze voor een rusthuis ook gegarandeerd wordt wanneer iemand bijvoorbeeld dementeert", aldus de minister. "Dankzij een wetsontwerp dat nu in het parlement besproken wordt, verbetert de wettelijke regeling voor wilsonbekwamen. Zo zullen oudere mensen in de toekomst kunnen vastleggen waar ze willen verblijven of in welk rusthuis ze willen terechtkomen indien ze ooit dement zouden worden. Ook mensen die op latere leeftijd een huis of appartement willen kopen, krijgen betere bescherming. Zo zorgen we voor een betere levenskwaliteit in de eigen regio, het hele leven lang.", besloot hij.

Alhoewel centrumdirecteur Yves Minnoye een heel programma had uitgewerkt voor de minister, diende deze zijn bezoek vroegtijdig af te breken omwille van de tragische gebeurtenissen in Luik. "Wij hopen de Minister op een latere datum en in andere omstandigheden nogmaals te ontvangen.", reageerde hij. 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio