VBS Lambertzhoeve komt op tegen roken

Haacht - Op 31 mei, de Werelddag zonder Tabak, organiseerden de kinderen van VBS Lambertzhoeve in Tildonk een bellenblaasactie onder de noemer “Ik blaas liever bellen dan rook”.

Ter gelegenheid van Werelddag zonder Tabak op 31 mei riepen tientallen organisaties op om meer plaatsen rookvrij te maken, vooral daar waar veel kinderen en jongeren komen, om zo toekomstige jongeren te beschermen tegen tabaksverslaving. Want zien roken, doet roken, zo redeneren ze. Op 28 mei ondertekenden deze organisaties, waaronder Logo Oost-Brabant, een charter. De gemeenten Haacht en Kampenhout zijn pioniers en maken werk van rookvrije speeltuintjes.

De leerlingen van de Tildonkse basisschool, De Lambertzhoeve, namen alvast het voortouw. "Naar aanleiding van de zwerfvuilactie die de kinderen van het 5de en 6de leerjaar onlangs gehouden hebben, uitten ze hun verbazing over de hoeveelheid sigarettenpeuken die ze vonden aan de schoolpoort", aldus directrice Lut Bellekens. "Ze vonden het niet fijn dat daar waar veel kinderen samenzijn er door ouders of omstaanders gerookt wordt. Ook vanuit de kindergemeenteraad, waar alle scholen van Haacht zijn in vertegenwoordigd, werd dit al eens aangehaald. Ze werkten dan ook graag mee aan de actie van Logo om op 31 mei bellen te blazen als uiting van hun afkeer van roken.'
 

 


 

 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio