Ruzie om financiële tussenkomst bij aids-test voor poezen

Tremelo - De Tremelose oppositiepartij Vlaams Belang betreurt de weigering van het gemeentebestuur om de aids-test bij poezen financieel te ondersteunen.

Op de laatste zitting van de Tremelose gemeenteraad diende VB-raadslid Alain Verschaeren een voorstel in om in het kader van het zwerfkattenproject Poezelo de aids-test voor zwerfkatten financieel te ondersteunen. Op die manier zou in de toekomst de verspreiding van aids bij katten, ook bij huiskatten, kunnen tegengegaan worden. Tot hun spijt werd hun voorstel niet aanvaard door de meerderheid. 'Tremelo is allesbehalve een diervriendelijke gemeente", zo luidt het bij de oppositiepartij.

Een stelling die ten stelligst wordt ontkend door schepen van Milieu, Diane Willems (CD&V). "Wij hebben een budget van 10.000 euro voor de poezen", verduidelijkt ze. "We betalen nu al alle sterilisaties en werken samen met Poezelo. Maar daar onze schepen  van dierenwelzijn Jan Van Herck in ziekenverlof is hebben wij tegen gestemd. Indien er nog een financiële marge is kan dat misschien wel in de toekomst worden gerealiseerd, maar daar is de schepen van op de hoogte.  Wij begrijpen niet dat Poezelo Vlaams belang aanspreekt en niet de bevoegde schepen waar ze mee samen werken.  Wij zijn helemaal niet tegen het voorstel. Maar nu kan het om de juist  vermelde redenen (nog) niet worden goedgekeurd.", besluit ze.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio