Primeur voor Spar uit Wespelaar

Primeur voor Spar uit Wespelaar

Winkeluitbaters Arthur De Greef en Ingrid De Koster Foto: Conny Justé

Haacht - Spar Colruyt Groep lanceerde in de Spar van Wespelaar een primeur voor België. Dankzij het enthousiasme van uitbaters Arthur De Greef en Ingrid De Koster zal deze buurtwinkel als eerste de zelfscan die via de eigen smartphone werkt mogen toepassen.

Sinds deze week kunnen de klanten van de Spar van Wespelaar als eersten van het land met hun eigen smartphone zelf hun boodschappen scannen en betalen. Spar is de eerste supermarktketen die dit nieuwe selfscan-systeem introduceert. In een eerste testfase wordt dit nieuwe betaalsysteem, dat via de app Scan.Pay.Go. werkt, in de loop van de maand juni geïntroduceerd in vier Spar-winkels, waarvan de Wespelaarse Spar de eerste is en de Spar van Kalken, Vielsam en Sint-Genesius-Rode volgen. Als reden voor deze Wespelaarse primeur werd vooral het enthousiasme van de uitbaters Arthur De Greef en Ingrid De Koster vermeld. Sinds dit ondernemerskoppel de buurtwinkel in 2001 heeft overgenomen, onderging deze een grote transformatie, waarbij innovatie en creativiteit de rode draad vormden. Zo kaapte de winkel enkele jaren geleden nog de Belgische primeur weg met de installatie van een automaat voor de recyclage van pet-flessen en blikjes, met ontvangst van statie-geld.

Ook voor de huidige primeur met het nieuwe selfscan-systeem willen de uitbaters hun engagement naar de omgeving en hun klanten betuigen. "Tot onze buren behoren heel wat wereldspelers, zoals Stageco", verduidelijkte Arthur. "Mensen die vaak weinig tijd hebben om hun boodschappen te doen. Nadat we in eerste instantie een 'fastlane' hebben gecreeerd, willen we met de selfscan nog een stukje verder gaan om hen en andere klanten met weinig tijd tegemoet te komen." De uitbaters maken zich daarenboven sterk dat het nieuwe systeem niet voor banenverlies zal leiden, maar wel de dienstverlening naar de klanten toe zal verhogen. "We kunnen de tijd die aan de kassa vrijkomt gebruiken om onze klanten in de winkel zelf meer te helpen", aldus nog Arthur. Fraude wordt er niet echt verwacht bij het nieuwe systeem. "Aangezien het in buurtwinkels wordt geïnstalleerd, zal deze kans heel klein zijn", zo luidt het. "Uitzonderlijk zullen er wel steekproefsgewijze controles gebeuren."
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio