ZCT zwom succesvol in het Franse Massy

ZCT zwom succesvol in het Franse Massy

Foto: Inge Clerx

Tremelo - De Tremelose zwemclub, ZCT, trok ook dit jaar weer met haar jongste competitiezwemmers naar het Franse Massy om er onze Belgische kleuren te verdedigen. ZCT voorzitster Inge Clerx brengt verslag uit

Zaterdag 9 juni verzamelden de jongste competititiezwemmers van Zwemclub Tremelo in alle vroegte. Naar jaarlijkse gewoonte vertrokken ze voor hun tweedaags reisje naar Parijs. "Ze hebben een heel zwemseizoen hard getraind en keken dan ook uit naar deze sportieve maar natuurlijk ook ontspannende trip", aldus Clerx. "Zaterdag stond een bezoek aan Parijs zelf op het programma. Een kiekje voor de Eiffeltoren mocht dan natuurlijk niet ontbreken en ook de rondvaart op de Seine was een hele belevenis.Tegen de avond werd vlug nog even kennis gemaakt met het grote zwembad van Massy. Zondag zouden daar immers een hele dag wedstrijden gezwommen worden.  De sfeer was opperbest en de nacht in het hotel vlakbij het zwembad was dan ook niet zo lang voor iedereen."

Zondag moesten de zwemmers al vroeg uit de veren want er stond een druk zwemprogramma klaar. "Terwijl de atleten aan het inzwemmen waren verscheen de Belgische supportersclan stilaan op de tribunes", gaat ze verder. "Dan was het zover! In mooie clubuitrusting en getooid met allerhande  nationale attributen, werden de ZCT’ers aan de kop van het ploegendefilé aangekondigd als ‘onze Belgische vrienden uit Tremelo’."

Enkele mexican waves later konden de wedstrijden zelf beginnen. "Ondanks de vermoeiende zaterdag en de korte nachtrust, overstegen de Belgische zwemmertjes zichzelf en gedreven door de enorme groepsgeest haalden ze het beste in zichzelf naar boven", gaat ze trots verder. "Het resultaat was dat er mooie resultaten behaald werden en zelfs enkele tickets voor de finales in de namiddag uit de bus vielen."

In de namiddag gingen de ZCT’ers op hetzelfde elan verder en al snel volgende de eerste medailles.

Als afsluiter werd nog enkele aflossingswedstrijden gezwommen. "In een uitstekende sfeer schreeuwden de zwemmers elkaar vooruit", besluit de voorzitster trots. "De jongste meisjesploeg had nog een kleine reserve achter de hand en zwom nog snel een zes jaar oud clubrecord van de tabellen."

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio