Tremelo ontvangt Handvest Toegankelijke Gemeente

Tremelo ontvangt Handvest Toegankelijke Gemeente

Foto: Jan Van Herck

Tremelo - De gemeente Tremelo ontving onlangs het Handvest voor Toegankelijkheid vanwege de provincie voor de inspanningen die ze op het vlak van toegankelijkheid heeft geleverd.

Vorig jaar lanceerde de provincie Vlaams-Brabant de campagne “Jouw gemeente, toegankelijke gemeente? Samen werken we eraan!" Aan de hand van een tienpuntenprogramma nodigde de provincie lokale overheden uit om gedurende één jaar actief te werken aan toegankelijkheid. De gemeentes die op 1 juni het 10-punten programma succesvol hadden doorlopen, kregen van de provincie het Handvest van Toegankelijkheid.

Tremelo behoorde tot de 33 gemeentes die samen met de adviesraad voor personen met een beperking het engagement aangingen om het 10-puntenprogramma uit te voeren.

Jan Van Herck, schepen van toegankelijkheid en gehandicaptenbeleid (CD&V) en enkel leden van de Adviesraad mochten onlangs het handvest van toegankelijke gemeente voor Tremelo in ontvangst nemen uit de handen van gedeputeerde Marc Florquin omdat 9 acties (90%) reeds werden uitgevoerd. "De aanpassing van 10 parkeerplaatsen voor personen met een beperking zal nog worden uitgevoerd tegen 1 september", aldus Jan Van Herck, schepen van toegankelijkheid en gehandicaptenbeleid (CD&V)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio