Ook Haacht is erbij

Provincie geeft 55.440 euro voor 17 erfgoedprojecten die herinneren aan 100 jaar einde WOI

Haacht - De provincie Vlaams-Brabant geeft 55.440 euro aan 17 erfgoedprojecten in Aarschot, Asse, Begijnendijk, Bertem, Bierbeek, Glabbeek, Haacht-Wespelaar, Haacht-Tildonk, Hoegaarden, Holsbeek, Huldenberg, Kapelle-op-den-Bos, Keerbergen, Kortenaken, Liedekerke, Londerzeel en Meise. Deze subsidies gaan naar onroerend erfgoedinitiatieven die in het kader van 100 jaar einde WOI de herinnering aan de ‘Groote Oorlog’ levendig houden.

"Met deze subsidies willen wij Vlaams-Brabantse projecten ondersteunen die op onroerende wijze het WOI-verleden in herinnering houden of die (de omgeving van) onroerend erfgoed dat in directe relatie staat tot WOI, opwaarderen. Zij brengen op een duurzame en historisch onderbouwde manier WOI-gerelateerde gebeurtenissen, personen en plaatsen of ruimtes betekenisvol onder de aandacht", zegt Tom Dehaene (CD&V), gedeputeerde voor Erfgoed.

Wespelaar: Project infobord bij herdenkingsbos’.

In Wespelaar wordt de plaatsing van een infobord, met informatie over het lokale WOI-verleden, bij het “Herdenkingsbos van Wespelaar” gesubsidieerd met 647 euro. Er komt tevens een vredesboom, gelegen langs de straat XIde Linielaan, die vernoemd is naar het regiment dat op 12/09/1914 in Wespelaar vocht tegen het Duitse leger. De onthulling staat op 16 september 2018 geagendeerd.
 

Tildonk: Project herdenkingsbord familie Valkenaers-Tildonk’.

Ook Tildonk krijgt subsidies en dit voor de plaatsing van een herdenkingsbord dat hulde brengt aan zeven leden van de Tildonkse familie Valkenaers, slachtoffers van Duitse represailles in augustus 1914. Gelegen nabij de boerderijen van deze familie te Hambos-Tildonk, bevat het, naast teksten en foto’s, ook een gedicht van de hand van de Haachtse dorpsdichter. De subsidie hiervoor bedraagt 250 euro. Onthulling: 26 augustus 2018.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio