Collectief verlof start bij Duferco Trebos met sociaal voorakkoord

Haacht - Op de valreep van de collectieve vakantiesluiting werd na zeven dagen moeizaam onderhandelen, een voorakkoord over het sociaal plan bij Duferco Trebos in Tildonk bereikt. Het bedrijf besliste midden juli om nog dit jaar volledig te zullen sluiten.

Nadat begin dit jaar door een herstructurering nog werd getracht het bedrijf van de ondergang te redden, werd midden juli in Tildonk de sluiting van draadtrekkerij Duferco Trebos aangekondigd, waardoor ook de laatste 65 werknemers hun job zullen verliezen. Samen met de beslissing tot sluiting werd meteen de wet Renault opgestart en gingen de de onderhandelingen voor een sociaal plan van start. 

"Na 7 dagen van urenlang moeizaam onderhandelen zijn we afgelopen week eindelijk tot een voorakkoord over het sociaal plan gekomen", aldus ACV-afgevaardigde Rudi Goris. "Dit voorakkoord werd aan een bijna voltallig personeel voorgelegd en toegelicht. Een bijna volledige meerderheid heeft achteraf dit voorakkoord tijdens een stemming ook goedgekeurd."

Verdere onderhandelingen over dit voorakkoord staan half augustus geagendeerd. "Het was de bedoeling om om het personeel de grote lijnen uit te leggen over sluitingsvergoeding, afscheidspremie en opzegvergoeding", verduidelijkt Goris."Dit om hopelijk iedereen met een iets beter gevoel hun collectief verlof, dat op 23 juli ingaat, te laten ingaan. Alhoewel de verslagenheid over het verlies van de job groot blijft,  wilden we toch zeker ook het nieuws kunnen meegeven dat niemand met lege handen zal moeten vertrekken."

De definitieve sluitingsdatum blijft 30 september.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio