Extra voorzorgsmaatregelen op Baalse kermisloop

Extra voorzorgsmaatregelen op Baalse kermisloop

Foto: Conny Justé

Tremelo - Deze avond wordt in het centrum van Baal de Baalse kermisloop gelopen. Door de extreme hitte nemen de organisatoren extra voorzorgsmaatregelen en vragen ze ook de lopers hun gezond verstand te gebruiken.

De laatste vrijdagavond van juli wordt in het centrum van Baal traditiegetrouw de kermisloop, die onlangs werd omgedoopt tot de Memorial Wiske Maes, georganiseerd. Ook vandaag is dit het geval. Gelet op de extreme hitte hebben de organisatoren extra voorzorgsmaatregelen genomen. "In plaats van de voorziene 2, zullen er dit jaar 5 Rode Kruis medewerkers aanwezig zijn", aldus schepen Elynn Van Uffel (Open VLD). "Op het parcours zullen er ook verschillende posten van het Rode Kruis geplaatst worden, en zal een medewerker van het Rode Kruis met de fiets de lopers begeleiden." Daarnaast werd ook het aantal watervoorzieningen uitgebreid, zo zullen er 4 ipv de normale 2 voorhand zijn doorheen het parcours. "We wilden ook graag water verstuiven maar door het geldende waterverspillingsverbod is dit niet toegelaten", aldus nog de schepen. "We verwachten daarbij ook in het algemeen minder lopers. Zo zullen de gelegenheidslopers wellicht eerder verstek laten gaan, terwijl de meer geoefende toch meer hiervoor zijn aangepast." 

Jeugdwedstrijden starten vanaf 18.00 uur, de jogging van 5 km start om 19.00 uur en de stratenloop van 10 km vangt aan om 19.45 uur. Voor en na de wedstrijden kunnen sporters en supporters genieten van muziek en trappisten op het terras. Elke deelnemer ontvangt een aandenken en er zijn mooie (geld)prijzen te winnen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio