Tweede Zomerbar voor Les Cousins

Tweede Zomerbar voor Les Cousins

Foto: Conny Justé

Haacht - Voor het tweede jaar op rij organiseert Les Cousins vzw dit weekend een zomerbar op het nieuwe landschapspark van het Kasteel van Roost aan de Wilde Heide.


Vorige zomer organiseerde Les Cousins vzw, de culturele vereniging uit Haacht die de voorbije jaren oa instond voor het One-Festival, voor het eerst een Zomerbar op het nieuwe landschapspark van het Kasteel van Roost. Ze bleken hierbij duidelijk op een gat in de Haachtse markt te zijn gestoten. Drie dagen lang konden ze immers rekenen op een full house, waarbij zelfs de lokale regenbuien geen roet in het eten konden gooien.

Vrijdag 3 augustus gaat intussen alweer de 2de editie van de Haachtse Zomerbar van start, die als gratis evenement haar tenten opnieuw aan de Heerlyckheid van Roost zal opslaan.  Drie dagen lang kunnen bezoekers er weer genieten van een gezellig samenzijn, een hapje en een drankje en tal van activiteiten. 

Zaterdag wordt door de organisatoren dan weer omschreven als de uitgelezen dag voor families om samen te komen en iets te drinken. Kinderen kunnen er niet alleen ravotten, terwijl de ouders bijpraten, maar krijgen ook de kans om een circus-workshop te volgen. Daarnaast staan er ook een Kubb-tornooi voor de (jong)volwassenen, yoga (zaterdag en zondag), een empty shop en speelgoedgeefplein (initiatieven van de Tafel van de buren)  en een blote voeten pad (door Groenloof) op de agenda. De vuurshow diende door de droogte te worden afgezegd, en werd vervangen door een goochelshow.

Ook dit jaar kunnen de bezoekers op zondag een fietstocht maken en dit naar keuze voor 25-50 of 80 km. Bij terugkomst op de Zomerbar kan men genieten van verse spaghetti, gemaakt door de moeders van Les Cousins. 

Tenslotte staat er ook een platenbeurs geagendeerd, in Haacht alvast de allereerste sinds mensenheugenis.

Met een aanhoudende warme weer proberen de organisatoren zoveel mogelijk verkoeling aan te bieden met frisse drankjes en parasols.

De tweede editie staat daarnaast ook in het teken van duurzaamheid. Zo zal er worden gewerkt met herbruikbare bekers, rieten rietjes, ecologische  Green - Corner - Toilet. Daarnaast bouwen de organisatoren zelf urinoirs uit strobalen ism L'Uritonnoir.

Meer info op https://www.lescousinsvzw.be/pf/zomerbar-haacht-2018/
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio