Bloemenpluktuin opent deur voor workshop rond duurzaamheid

Bloemenpluktuin opent deur voor workshop rond duurzaamheid

Foto: Lieze Elsen

Tremelo - In de bloemenpluktuin van Elke Elsen wordt morgenavond een workshop rond duurzaam leven georganiseerd.

In de lente van 2015 kocht Elke Elsen één zakje bloemenzaad. In 2016 ging ze een stapje verder en creëerde ze op een braakliggend terrein in de Lange Rechtestraat in Baal een kleurrijke bloementuin.Niet alleen voor haarzelf maar ook voor de vlinders, de bijen en alle mensen die van de natuur houden. Iedereen is er steeds welkom om foto's te maken, een boeketje te plukken of gewoon tot rust te komen. 

Dinsdagavond 7 augustus zal het er wellicht een beetje drukker dan normaal zijn. Dan organiseert ze er samen met Isabelle Claes van Fleur & Fly een workshop rond duurzaam leven. "We worden overstelpt door berichten over plastic vervuiling, kankerverwekkende ingrediënten in onze voeding, hormoonverstorende stoffen in onze verzorgingsproducten", zo vertelt Isabelle. "Voor alle mensen die hier graag iets aan willen veranderen organiseer ik morgenavond een workshop en beginnen we in de bloementuin van Ellemieke samen aan een leven met minder verpakkingen en gezondere producten." De initiatiefneemster belooft een hoop praktische tips waar de deelnemers meteen mee aan de slag kunnen, een actieplan een zelfgemaakte bodyscrub om mee naar huis te nemen. 

Dinsdag 7 aug om 19u30 in Lange Rechtestraat tussen nr 10 en 12 in Baal. Aan de deelnemers wordt gevraagd om 10 euro voor de workshop mee te brengen en misschien nog wat extra als men graag groentennetjes, broodzakjes of een lunchwrap wil kopen om meteen komaf te maken met plastic zakjes.
Inschrijven kan nog steeds via ellemieke@live.be of via Facebookpagina made by Ellemieke

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio