Hondenzone Parkheide is geopend

Tremelo - De nieuwe hondenzone, gelegen achter brasserie Parkheide op het gelijknamige domein, is vrij toegankelijk voor honden met hun baasjes.

Een hondenzone is een omheinde groenzone waar sociale honden - onder permanent toezicht van hun baasjes - in alle veiligheid kunnen rondlopen en spelen zonder anderen te hinderen. 

Sinds kort beschikt ook Tremelo er eentje en dit vlak achter brasserie Parkheide. De Tremelose hondenzone beschikt echter nog niet over speciale vuilbakjes voor hondenpoepzakjes. Gebruikers van de hondenzone moeten de gebruikte hondenpoepzakjes voorlopig nog mee naar huis nemen. "Wanneer de ploegbaas IGO en de milieuambtenaar uit verlof zijn wordt de laatste hand gelegd aan de hondenzone die eigenlijk nog niet officieel operationeel is", aldus de bevoegde schepen Jan Van Herck. 

Dit mag hondeneigenaars er echter niet van weerhouden nu reeds een bezoekje aan de hondenzone te brengen, als welkome afsluiting van een wandeling met de hond, aan de leiband, door het bos. 

Afgelopen week werd op de Tremelose gemeenteraad het gebruikersreglement voor de hondenzone goedgekeurd. Dit reglement hangt ook uit aan de hondenzone. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio