Ook hier zorgde de storm van de afgelopen nacht voor de nodige schade

Keerbergen / Haacht / Boortmeerbeek - Het onweer van afgelopen nacht heeft ook in onze gemeente voor de nodige schade gezorgd, waarbij vooral omvergewaaide bomen heel wat hinder veroorzaakten. De telefooncentrale van de politiezone Haacht-Keerbergen-Boortmeerbeek ontving in dit kader tussen middernacht en deze middag in totaal een 40-tal oproepen. Het betrof hierbij vooral omgewaaide bomen en daarmee gepaard gaande losgerukte netwerkkabels.

Politiecommissaris Paul Belman zet de ergste feiten even op een rijtje:

- In Boortmeerbeek vielin de Tulpenlaan een zware eik op een geparkeerde auto die hierdoor total loss was.

- In de Eksterdreef in Keerbergen moest de straat een tijd afgesloten worden wegens elektriciteitskabels die op de weg terecht waren gekomen. De bewoners zater er een tijd zonder stroom.

- Op een kamp van een jeugdbeweging in de Schoubroekstraat  in Boortmeerbeek dreigden tenten te gaan vliegen er werden de kinderen tijdelijk ondergebracht in lokalen. De hulpverlening stond klaar en de burgemeester kwam ook ter plaatse. Er werd niemand gewond. ?Ook de Trianonstraat werd een tijdje afgesloten wegens problemen die de brandweer ondervond met op te ruimen bomen van domein Hofstade. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio