Bib aan huis bezorgt bij onthaalouders

Bib aan huis bezorgt bij onthaalouders

Foto: Els Dewolf

Tremelo - Sinds kort brengt de bib-aan-huis, een gratis dienstverlening vanuit de bibliotheek van Tremelo, niet alleen boeken en tijdschriften aan huis bij minder mobiele personen. Ook de onthaalouders kunnen voortaan van deze dienst genieten.

Voorlezen heeft tal van positieve effecten op de ontwikkeling van kinderen. Daarom werd de bib@huis sinds kort ook uitgebreid naar de onthaalouders van Tremelo en Baal. "De onthaalouders en de kindjes reageerden alvast enthousiast op deze dienst", aldus bibliothecaris Mariella Vranck. "Voorlezen draagt bij tot een betere taal- en leesvaardigheid van het kind. Hoe vroeger en regelmatiger kinderen worden voorgelezen, hoe groter de voordelen zijn. Uiteraard kijken we naar thema, seizoen en leeftijd zodat de boeken optimaal aanspreken.  Op deze manier komen kinderen nog meer en sneller in contact met een ruim boeken-assortiment.  

Via deze dienst bezoekt de Tremelose bibliotheek momenteel 6 onthaalouders en 8 mensen die minder mobiel zijn waardoor ze niet zelf naar de bibliotheek kunnen komen.

Intussen wordt in de vernieuwde bibliotheek ook de laatste hand gelegd aan de grootschalige verbouwing.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio