Pater Damiaan viert voor de 5de keer feest bij Huize De Veuster

Pater Damiaan viert voor de 5de keer feest bij Huize De Veuster

Foto: Conny Justé

Tremelo - Tijdens het weekend van 31 augustus tot 2 september organiseert Huize De Veuster intussen al voor de vijfde keer haar Pater Damiaanfeesten.

Al vele jaren richt Huize De Veuster, dat een thuis biedt aan volwassenen met een mentale beperking, jaarlijks meerdere activiteiten in, waarvan de opzet steeds tweeledig is. 'In hoofdorde zijn onze activiteiten gericht op de financiële ondersteuning van het werk dat er wordt verricht en de verdere afbetaling van de nieuwbouw waarvan slechts 60% wordt gesubsidieerd', aldus directeur Lieven Callewaert. 'Maar is zeker niet de enige reden. We proberen er ook steeds de integratie van onze bewoners te bevorderen.'

Dit weekend organiseert het tehuis de Pater Damiaanfeesten, die  zowel voor, tijdens als na volledig worden gedragen door personeel, vrijwilligers en een aantal bewoners. En mocht men nog een reden nodig hebben om langs te gaan, dan geeft de directeur nog graag mee. 'Wat onze feesten zo speciaal maakt' besluit hij enthousiast. 'Wel het is er zeer gezellig, men kan er genieten van lekker eten, uitmuntende champagne en verrukkelijke dessertjes. Met de tombola heeft men altijd prijs. En tenslotte is er nog een gezellige rommelmarkt.' Maar het belangrijkste laat hij voor het laatst. 'Onze bewoners vinden het fantastisch dat er hen zoveel mensen komen steunen.', aldus nog de directeur.

Informatie

Waar? vzw Huize De Veuster, P.Damiaanstraat 33b, 3120 Tremelo
Wanneer? Vrijdag 31 augustus om 20 uur; Zaterdag 1 september vanaf 20.30 uur en zondag 2 september  vanaf 10 uur 
Info? 016-53.65.95 of bth@huizedeveuster.be

Detail

Vrijdag 31 augustus om 20 uur: linedance met live band All Shook Up

Zaterdag 1 september om 20.30 uur: eerste Damiaanparty met dj Tom Van Uffel
 

Zondag, 2 september

10 uur: opening rommelmarkt
12u: restaurant: barbecue en dessertenbar

16.30 uur: verkoop per opbod

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio