Nu al strenge controles op snelheid in de buurt van scholen

Haacht - Met het nieuwe schooljaar in het verschiet plant de politiezone Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen op vraag van de bestuurlijke overheid extra verkeersacties aan de schoolpoort van de Haachtse scholen.

Vanaf 1 september zijn er opnieuw veel jonge weggebruikers in het verkeer. Schooldirecties en/of ouderraden vragen dan ook extra verkeerstoezicht in de omgeving van de schoolpoorten, zowel bij het begin als het einde van de klassen. Daarom heeft de bestuurlijke overheid van Haacht aan de politie gevraagd om nu al sensibiliserend en correctief op te treden om de snelheid in de omgeving van de Haachtse scholen aan banden te leggen.

Het team verkeer van de lokale politie heeft in dit kader afgelopen week reeds verschillende controles gehouden op snelheid. Tevens werd er gecontroleerd op sluipverkeer door vrachtwagens dewelke een belangrijke negatieve impact hebben op de verkeersveiligheid. 
Op 23-08-2018 tijdens de ochtendspits werd er op de Werchtersesteenweg geflitst in de buurt van de school De Puzzel. Van de 481 gepasseerde voertuigen werden er 41 geflitst. De maximaal gemeten snelheid bedroeg 74 km/u (snelheidsregime 50 km/u).
Op 24-08-2018 werd er te Haacht op meerdere locaties geflitst, eveneens om de snelheid aan banden te leggen in functie van het nieuwe schooljaar.

De resultaten:  
Wespelaar: Grote Baan aan de kerk Kerk (12:55 uur tot 13:40 uur)
199 voertuigen gepasseerd  - 3 geflitst.

Tildonk:Kruineikestraat nabijheid Sint-Angela (13:50 uur tot 14:35 uur)
266 voertuigen gepasseerd - 26 geflitst waarvan maar liefst 13 vrachtwagens en of trekker oplegger. Maximaal gemeten snelheid bedroeg 72 km/u.

Haacht: Werchtersesteenweg ter hoogte van nr 37 - nabijheid "De Puzzel" (14:45 uur tot 15:30 uur). Maximaal gemeten snelheid bedroeg 77 km/u. Snelheidsregime 50 km/u.
721 voertuigen gepasseerd - 79 geflitst

Haacht: Rijmenamsesteenweg ter hoogte van nr 153 (15:35 uur tot 16:10 uur) - snelheidsregime 30
251 voertuigen gepasseerd - 70 geflitst. Maximaal gemeten snelheid bedroeg 62 km/u.

Extra controles kondigen zich ook de komende week aan. 
"Wij zijn als politiedienst uiteraard begaan met de veiligheid van deze minder ervaren weggebruikers", aldus korpschef Wim D'Haese. "Zoals vorige jaren hebben de wijkinspecteurs de opdracht om in hun wijk, zoveel mogelijk aanwezig te zijn aan de schoolpoort. Ook de leden van de verkeersdienst en interventiedienst dragen hun steentje bij." Tijdens de eerste twee weken van het nieuwe schooljaar zullen al onze wijk- en verkeersinspecteurs een extra inspanning leveren om nog meer in het straatbeeld te verschijnen. Met deze inspanning hopen we een educatief effect te hebben op de schoolpoortbezoekers, in de hoop dat de verkeersregels het hele jaar gerespecteerd worden. Achteraf zal er door onze diensten strenger opgetreden worden, vooral inzake parkeergedrag. De politie vraagt met aandrang om de gemachtigde opzichters die mogelijk aan de in- of uitgang van de onderwijsinstelling staan te respecteren. Zij zorgen mee voor de veiligheid van onze kinderen.", besluit hij. 
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio