Asfalteringswerken in Baal-Centrum gaan volgende fase in

Tremelo - De eerste fase van de werken in Baal-dorp is bijna afgerond. Vanaf 3 september wordt gestart met de betonnering van de kruispunten. Men dient rekening te houden met de nodige omleidingen en verkeershinder.


In Baal-dorp werd de onderlaag asfalt gelegd tussen de fietssuggestiestroken in beton. Vanaf 3 september worden de kruispunten in beton gegoten. Deze betonnering moet 1 à 2 weken uitharden en tijdens die periode is er geen doorgang mogelijk ter hoogte van de kruispunten.

Deze kruispunten zullen achtereenvolgens aangelegd worden vanaf het kruispunt van de Eén Meistraat, L. Van Holestraat, Fastbinderstraat, Beulkensstraat tot en met het kruispunt met de Remerstraat. Het duurt ongeveer 10 dagen voordat het beton is uitgehard. Heel die tijd mogen er geen voertuigen over het beton rijden.

Vanaf de tweede week van september start de heraanleg van het kruispunt en het plein aan de kerk. Op het plein en het kruispunt zijn ook verschillende vakken in ter plaatse gestort beton voorzien. Hiervoor geldt telkens ook de uithardingstermijn van 2 weken. De zijstroken worden aansluitend aangelegd in betonklinkers. 

Het kerkplein en het kruispunt aan de Remerstraat blijven afgesloten tot ongeveer 10 oktober. De andere kruispunten worden na de uithardingstermijn opengesteld voor lokaal verkeer.

Vanaf eind september start ook de tweede fase van de werken in Baal-dorp met de voorbereidingen van de nutsmaatschappijen in de Camille Huysmansstraat en Pastoor Caytansstraat.

Bron: www.Tremelo.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio