Kinnekeskoers wordt met haar derde editite een najaarsklassieker

Kinnekeskoers wordt met haar derde editite een najaarsklassieker

Foto: Jan Hennes

Rotselaar - Op zondag 16 september 2018, Autovrije Zondag, organiseert Vitesse Fietsen voor de derde keer de Vitesse Kinnekeskoers. Een echte koers voor peuters en kleuters, op en rond het verkeersvrije dorpsplein van Rotselaar.

 

Het parcours is een mooie ronde van 150 meter pal onder de kerktoren. De deelnemertjes fietsen in drie leeftijdsgroepen en de papa’s en mama’s mogen hen begeleiden tijdens de koers. Alle deelnemertjes krijgen een nummerbordje, een medaille en een bevoorradingspakket. Deelnemen kost €5.

Net zoals dit het geval is bij een 'grote-mensen-koers' is er ook een koersomroeper en een rennersdorp met allerlei hapjes en drankjes. Voor de gelegenheid wordt deze aangevuld met een springkasteel en een schminkstand. 

Inschrijven kan via www.vitessekinnekeskoers.be, of ter plaatse tijdens de koers.

“De eerste twee edities van de Kinnekeskoers waren een enorm succes", aldus organisator Jan Hennes. "Vorig jaar steeg het aantal deelnemertjes tot meer dan 100. Tijdens de komende editie gaan we de ritten verdubbelen. Zo rijden er niet teveel kinderen samen en blijft het leuk en veilig voor iedereen. Het is een groot plezier om die bende kleuters ongestoord te zien rondcrossen, in een veilige omgeving. Dat vinden niet alleen wij als organisatoren. We krijgen zoveel veel positieve feedback op de Kinnekeskoers dat we gerust kunnen spreken van een nieuwe najaarsklassieker."

Autovrije Zondag

De Kinnekeskoers is een van de vele activiteiten in Rotselaar tijdens Autovrije Zondag. De gemeente maakt de dorpspleinen van alle deelgemeenten helemaal autovrij. Zo is er een ruil- en weggeefbeurs in Wezemaal, fietsgraveren en verkoop van 2dehandsfietsen in Rotselaar-Heikant en een biomarkt in Werchter.

Er wordt ook een fietsroute uitgestippeld langs mooie trage wegen in de gemeente . De fietsroute verbindt de dorpskernen van alle deelgemeenten met elkaar.

Vitesse Fietsen

Vitesse Fietsen is een fietsenwinkel in het centrum van Rotselaar. Naast het verkopen van nieuwe fietsen en het restaureren en pimpen van versleten vehikels, richt Vitesse zich ook op evenementen.

“Het is een uit de hand gelopen hobby”, zegt Dries Van Calster, een van de vier oprichters. “We willen ook het fietsen promoten en dingen organiseren in het dorp. We kennen elkaar van de scouts en het jeugdhuis. Mensen samenbrengen, plezier maken en iets terug doen voor gemeenschap, daar doen we het voor.”

Schema / Praktisch

Het parcours en het rennersdorp is geopend vanaf 13u00. 

14u00 - 1 tot 2,5 jaar (1 ronde)

14u30 - 2,5 tot 4 jaar (2 rondes - groep 1)

15u00 - 2,5 tot 4 jaar (2 rondes - groep 2)

15u30 - 4 tot 5 jaar (3 rondes - groep 1)

16u00 - 4 tot 5 jaar (3 rondes - groep 2)

Napraten en prognoses maken over het volgende seizoen kan tot 18u00.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio