Politie en belastingdienst bundelen de krachten

Haacht - Dinsdag hielden agenten van de politiezone Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen een gecombineerde verkeersactie met medewerkers van de de Vlaamse Belastingdienst.

De politiemensen hielden samen met de Belastingdienst controles op twee verschillende plaatsen in de politiezone, nl de Stationsstraat in Haacht en de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek. De Vlaamse Belastingdienst controleerde op onbetaalde verkeersbelasting, de politiezone verleende bijstand en controleerde de voertuigen op eventuele andere verkeersinbreuken in het kader van de prioriteit ‘verkeersveiligheid’ van het zonaal veiligheidsplan.

In totaal werden er tijdens de actie 21 bestuurders betrapt die hun verkeersbelasting niet hadden betaald. Zij moesten het openstaande bedrag onmiddellijk betalen en kregen een proces-verbaal. In totaal werd er een bedrag van 25762,35 euro geïnd.

“De politie stelde daarnaast nog 27 overtredingen vast voor verkeersinbreuken”, aldus hoofdinspecteur Gunther Janssens, diensthoofd van het verkeersteam.

Volgende vaststellingen werden verricht:

-          Niet dragen gordel: 15 onmiddellijke inningen werden opgesteld;

-          Gsm gebruik in het verkeer: 1 onmiddellijke inning;

-          Alcoholopname verkeer: 1 persoon heeft positief geblazen;

-          Andere inbreuken:

o   Keuring: 1 inbreuk

o   Inschrijving: 3 inbreuken

o   Inhaalverbod: 1 inbreuk

o   Keuring: 2 inbreuken

o   Geen rijbewijs: 1 inbreuk

-          Twee pv’s van waarschuwing werden uitgeschreven.

Tevens liep een man met een Europees aanhoudingsbevel tegen de lamp. Hij werd onmiddellijk aangehouden.

In totaal namen 4 politiemensen deel aan de actie. "Momenteel bekijken we met de korpsleiding de mogelijkheid om in te toekomst ook de douane te betrekken in onze acties," vertelt hoofdinspecteur Gunther Janssens. "Op die manier kunnen er ook onbetaalde onmiddellijke inningen geïnd worden tijdens de controles."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio