Politiezone Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen voert tijdens maand oktober weer actie aan de spooroverwegen

Keerbergen / Haacht - Tijdens de maand oktober zullen agenten van de politiezone Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen meerdere controle-acties houden aan diverse spooroverwegen in de drie gemeentes.

"In onze politiezone zijn er meerdere overwegen zowel in de gemeente Haacht als Boortmeerbeek", vertelt politiecommissaris Paul Belmans. "Vooral de spooroverweg aan Haacht-station blijft een zeer drukke en risicovolle overweg. Mensen willen er nog vlug hun trein halen en sommigen riskeren hun leven door nog snel het spoor over te lopen of negeren het rode knipperlicht om toch nog maar die spooroverweg achter zich te laten."

Om dit te vermijden zullen agenten in oktober meerdere controleacties houden aan de diverse spooroverwegen. Tevens zullen alle politie-inspecteurs tijdens deze maand extra aandachtig zijn in de omgeving van de overwegen.

Op de inbreuken staan zware boetes zowel voor spoorlopen als voor het negeren van het rode knipperlicht door een weggebruiker. Een overtreder/spoorloper die voor de politierechter moet verschijnen riskeert een boete van  450 € of meer.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio