Bijzonder orgelconcert spijst openluchtkassa

Bijzonder orgelconcert spijst openluchtkassa

Foto: Sint-Annaschool

Tremelo - Om de openluchtklassenkassa te spijzen organiseerde de Sint-Annaschool uit Baal onlangs een bijzonder optreden in de parochiekerk.

Zoals dit ook de vorige jaren het geval was, gaan ook dit schooljaar alle kinderen van de lagere school op openluchtklassen.  Om dit financieel te ondersteunen organiseerde de school een bijzonder optreden in de Baalse parochiekerk.   “2 gather”, een duo professionele muzikanten, bracht er hedendaagse popliedjes op het kerkorgel, een unieke samenwerking tussen organist Nick Ronsse en zanger Didier Derruyter, die ook samenwerkt met oa. Ozark Henry. 

Een activiteit die niet allen leuk, maar ook noodzakelijk was, zo verduidelijkt schooldirecteur Bart Van Rompaey. "De wetgever legt ons een beperking op wat betreft de uitgaven voor meerdaagse uitstappen (bosklassen, zeeklassen, ...)", aldus de directeur. "De ouders betalen een bijdrage maar deze dekt niet alle kosten. We krijgen ook een steuntje vanuit de ouderraad, maar voor het overige deel van de onkosten zijn we verplicht om tijdens het jaar een aantal activiteiten te organiseren." Zo verkocht de school oa appels en wafels. En organiseerde ze een speciaal concert, waardoor de kinderen van de eerste graad naar 't Groenhof in Pulle kunnen, de tweede graad naar Heibrand in West-Malle en de derde graad naar La Petite Merveille in Durbuy kan. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio