Wereldfeest zet voor vijfde keer Noord-Zuid problematiek en fairtrade in de kijker

Tremelo - Op zondag 7 oktober organiseert de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking voor de vijfde keer op rij haar Wereldfeest om voor meer bekendheid van de Noord-Zuid problematiek te zorgen.

Tijdens het Wereldfeest vindt men in de Damiaanzaal tal van standjes in het kader van de Tremelose ontwikkelingsprojecten en diverse ontwikkelingsorganisatie van de gemeente, waarbij niet alleen informatie wordt versterkt maar ook velle hebbedingetjes worden verkocht. 

Daarnaast vindt men op de Fair Trade stand ook een uitgebreid gamma aan eerlijke produkten en kan men op tal van plaatsen hapjes uit de wereldkeuken ontdekken en proeven. 

Naast workshops en een verkleedwedstrijd voor kinderen, waarbij ze worden opgeroepen zich in een Zuiderse bevolkingsgroep te verkleden om kans op een prijs te maken, wordt het geheel omkaderd door live wereldmuziek. 

 

Deelnemende organisaties

Cara Nova Rainbowcenter, Damiaanactiegroep NBT, Garango fonds, Gekko for Africa, KBA/FONCABA, Mashcana, Mahouo Káttan, Siddartha, Togo Mifon, vzw Cadele, Watato Moyoni, 11.11.11 i.s.m. de Gemeentelijke RAad voor Ontwikkelingssamenwerking.

 

Wanneer? zondag 7 oktober van 14 tot 19 uur

Waar? Damiaanschool Tremelo, Baalsebaan 10

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio