Pilootproject veilig naar school van VSV in VBS De Wieltjes

Haacht - De Vlaamse Stichting voor Verkeersveiligheid (VSV) start op 5 november 2018 met een proefproject rond veilig met de fiets naar school. Voor dit proefproject werden 5 scholen in Vlaanderen geselecteerd. VBS De Wieltjes op Haacht-Station werd in het overleg tussen de directies van de Haachtse lagere scholen en de gemeente voorgedragen als kandidaat en weerhouden door VSV.

Het proefproject is een combinatie tussen twee reeds bestaande projecten.

Langs de ene kant is er het project Helm op Fluo Top ('HOFT') van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, langs de andere kant is er het project van de gemeente Bonheiden, waar gewerkt wordt met dukaten die de leerlingen verzamelen wanneer ze met de fiets naar school komen.

VSV zal met de technische partner FlowPilots samenwerken om dit project vorm te geven. Leerlingen zullen 'punten' kunnen sparen op een digitale kaart en zo voor een beloning sparen. De beloningen zijn langs de ene kant de reeds bestaande van HOFT. Anderzijds zal de gemeente in dialoog gaan met lokale actoren en kermiskramers om te zoeken naar geschikte beloningen voor de kinderen. Punten kunnen verzameld worden via een chip op de fiets, en/of in de helm en/of in het fluohesje. De financiering van het project wordt gedragen door VSV.

 

"Projecten die de veiligheid van kinderen in het verkeer, en in het bijzonder tijdens het traject van en naar school ondersteunen, kunnen enkel toegejuicht worden. Het gegeven dat VSV een Haachtse school uitkiest voor dit project is dan ook fantastisch.", aldus Nico Bogaerts (Open VLD), schepen van onderwijs. "Met VBS De Wieltjes wordt gekozen voor een school dicht langs een drukke gewestweg. De impact van dit project is dan ook des te belangrijker."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio