Infomarkt geeft meer informatie over Sigmaplan Dijlevallei

Tremelo - Tussen Werchter en Aarschot liggen langs de linkeroever van de Demer oude meanders. Het Sigmaplan plant in de toekomst heel wat werken om opnieuw water door die oude rivierbochten te laten stromen. Op donderdag 18 wordt er tijdens een infomarkt meer informatie over de ingrepen in onze buurt gegeven.

Op de linkeroever tussen Aarschot en Werchter worden historische meanders opnieuw verbonden met de Demer. Zo kan de rivier als vanouds door het landschap kronkelen, is er meer plaats voor het rivierwater en kunnen we wateroverlast in de toekomst voorkomen.

Daarnaast wordt er geïnvesteerd in extra waterberging en veilige dijken en wil men de verdroogde ondergrond aanpakken. Door de maatregelen kan het natuurgebied Vorsdonkbos-Turfputten in Gelrode weer opleven en tussen Betekom en Werchter zullen valleibossen een geschikt leefgebied vormen voor de bever. Het aansluiten van de meanders zorgt bovendien voor een parallelle stroom met de Demer waar kajakkers en kanovaarders kunnen genieten van het landschap. 

  • Infomarkt Sigmaplan Demervallei
  • donderdag 18 oktober van 16 tot 20 uur
  • Zaal Jack-Op in Werchter
  • De projectleiders geven er uitleg over de verschillende werken die er op stapel staan.
  • Meer info? www.sigmaplan.be/demervallei 
Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio