Sven Nys betreurt nieuwe coalitie

Sven Nys betreurt nieuwe coalitie

Foto: Conny Justé

Tremelo - Sven Nys is boos. En dat zal TV-kijkend Vlaanderen dinsdagavond geweten hebben. Zo liet hij als één van de gasten van het één-programma 'Van Gils en gasten" zijn ongenoegen blijken over de nieuwe coalitie die in zijn Tremelo werd gesmeed

"We voelen ons in ons hemd gezet", gaf Sven Nys dinsdagavond te kennen. Hij verwees hierbij naar de nieuwe CD&V - Groen - N-VA coalitie die vanaf 1 januari 2018 over Tremelo zal heersen. Hierdoor zal niet langer burgemeester Paul Dams en zijn Open VLD mee de gemeente van Nys en Damiaan besturen. En dat betreurt Sven. "We hadden 6 jaar lang een leuke meerderheid (nvdr: Open VLD zat met CD&V in een coalitie), die bij de verkiezingen werd beloond', aldus Sven. "De burgemeester haalde ook hetzelfde aantal zetels en werd ook door de kiezer beloond. Maar dan ging men in zee met twee andere partijen, waarvoor de kiezer niet heeft gekozen." Nys vroeg zich hierbij af welk nut het nog heeft om te gaan stemmen. Nys was ook voor de verkiezingen te zien in een gezamelijke foto die Open VLD schepen Elynn Van Uffel, dochter van Nys zijn vroegere sparringpartner Wim Van Uffel,  op sociale media had gepost. 

Nys is in Tremelo niet de enige Bekende Vlaming die zijn politieke stem liet horen. Zo was mediafiguur Staf Coppens te zien in het promotiefilmpje van CD&V kopman Bert De Wit en danste hij samen met Groen en CD&V op het overwinningsfeest in Baal. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio