Ook Haacht nam deel aan de YOUCA Action Day

Ook Haacht nam deel aan de YOUCA Action Day

Foto: Conny Justé

Haacht - Lencka Godefridi werkte in Haacht als één van de vele deelnemers aan de YOUCA Action Day een dag op het gemeentehuis.

Op donderdag 18 oktober organiseerde YOUCA vzw voor de 13de keer de YOUCA Action Day, de vroegere Zuiddag. Meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren engageren zich om op die dag te gaan werken voor een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier. Het loon dat ze die dag verdienen, 50 EUR, gaat naar een sterk jongerenproject van Plan International in Ecuador en enkele projecten in België.

Op het Haachtse gemeentehuis werd vandaag de 14-jarige Lencka Godefridi voor een dag tewerkgesteld. Op een andere dag vindt men haar op het Koninklijk Atheneum in Keerbergen, waar ze in het vierde jaar economie-wiskunde zat. Tijdens de YOUCA-dag hielp ze in Haacht mee aan de voorbereidingen van de Dag van de Jeugdbeweging, die er morgen op de agenda staat. Zo mocht ze goodiebags vullen, spullen voor de dag van morgen gaan ophalen of drankkaartjes maken. Om morgen zelf te komen genieten van de vruchten van haar werk. Want Lencka is ook zelf lid van de jeugdbeweging. En dus mag ze morgen ook komen genieten.  

Verder werden in Haacht nog twee jongeren tewerkgesteld in de school in Wespelaar. De gemeente hoopt volgend jaar een 6-tal jongeren te kunnen opvangen. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio