Wafeltjes voor kinderen in Oeganda

Wafeltjes voor kinderen in Oeganda

Foto: Stef De Feyter

Tremelo - Via de vzw Kids for Uganda verlenen Stef De Feyter en zijn gezin al vele jaren steun aan de kinderen Oeganda. Met de verkoop van wafeltjes hopen ze enkele projecten nog verder te kunnen ontwikkelen.

Tijdens de zomer van 2001 was Hilde Walraevens (lerares Biologie) in Oeganda. Ze werd er geconfronteerd met de problematiek van de kindsoldaatjes in Noord-Oeganda. Eens terug in België werkte ze een project uit, dat ze voorlegde aan de directie van het KA Zaventem, waar Hilde les geeft.

Intussen zijn we 17 jaar verder, werd er een vzw, Kids for Uganda, opgericht en werden tal van projecten gerealiseerd. Van de bouw van een kleuterschool voor 150 kindjes en van een basisschool voor 450 kindjes, de bouw van 6 slaapzalen voor internaatkinderen van 8 lerarenwoningen, de restauratie van een ziekenhuis, de sponsoring van schoolgeld voor jaarlijks 190 kindjes tot de ontwikkeling van tal van vaardigheden nodig voor het dagelijkse leven. "In ons landbouwproject leren we de kinderen hoe ze de lokale gewassen kunnen optimaal telen en oogsten", verduidelijkt Stef. "We hebben nieuwe financieel middelen nodig voor de aanleg van tussen-percelen  om zo de erosie te beperken. Matoke, mais en bonen zijn de belangrijkste voedingsbronnen voor hen. Voor de aankoop van extra planten en zaaigoed zal de opbrengst van de wafelverkoop een extra boost geven." Daarnaast werd op school een naaiatelier ingericht waar de kinderen leren omgaan met naaimachines zodat ze in staat zijn om later hun eigen kleding te maken. "De school uniformen worden reeds op school gemaakt", aldus nog Stef. "Bij koudere dagen willen we de kinderen ook voorzien van een trui in de kleuren van het school uniform.  De opbrengst zal dan ook gebruikt worden voor de aankoop van een breimachine."

Wie Stef en de vzw wil steunen door wafeltjes, appelcake of een kalender aan te kopen kan dit doen door een mail te sturen naar stef@uganda.be

 

 


 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio