Bij weekendcontroles bleken 8 procent van de gecontroleerden onder invloed van alcohol

Bij weekendcontroles bleken 8 procent van de gecontroleerden onder invloed van alcohol

Foto: www.bob.be

Keerbergen / Haacht / Boortmeerbeek - Tijdens de nacht van zaterdag op zondag heeft de lokale politie snelheids- en alcoholcontroles gehouden in Keerbergen, Haacht en Boortmeerbeek. In totaal werden 139 bestuurders onderworpen aan een ademtest wat resulteerde in 11 positieve alcoholtesten.

"Een bedroevend resultaat", aldus politiecommissaris, Paul Belmans. "Van 4 bestuurders werd wegens het hoge alcogehalte het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor een termijn van 15 dagen. De andere overtreders kregen een stuurverbod van 6 uur."

Gelijktijdig werd op deze plaatsen ook de snelheid gecontroleerd.

In totaal reden 987 auto's voorbij de snelheidsradar waarvan er 32 te snel reden en een boete zullen ontvangen. "Gelukkig bleek dit , met een 3,2 procent aan inbreuken, een min of meer aanvaardbaar resultaat", aldus nog Belmans. "Dit kan echter nog beter, elke snelheidsinbreuk is er één te veel."

 De politie waarschuwt dat met de eindejaarsfeesten in het zicht de controles nog zullen opgedreven worden en vraagt autobestuurders om zich op een verantwoorde wijze in het verkeer te begeven. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio