Politie geeft anti-inbraakadvies

Politie geeft anti-inbraakadvies

Foto: Politiezone Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen

Keerbergen / Haacht / Boortmeerbeek - Omdat de donkere maanden voor inbrekers vaak het ideale moment zijn om hun slag te slaan, geeft de politie van onze zone advies om dit te voorkomen.

"Tijdens deze donkere dagen, van oktober tot en met maart, is er binnen onze politiezone niet alleen extra aandacht voor diefstalpreventie maar worden eveneens  inbraakpatrouilles en controle- acties verhoogd", verduidelijkt politiecommissaris Paul Belmans. "Geef de inbreker tijdens deze donkere dagen niet de mogelijkheid om in te breken. Wij weten dat de meeste inbraken gebeuren door gelegenheidsinbrekers en wij weten ook dat licht, lawaai en lang werk hen afschrikt. Neem daarom zelf maatregelen zoals het plaatsen van schrikverlichting, het voorzien van een bewegingssensor. Plaats goede sloten op ramen en deuren en zie dat deze ook steeds goed gesloten zijn, ook op de bovenverdieping. Denk eventueel ook na over de installatie van een bewakingscamera of een alarmsysteem. Een camera en buitensirene zijn goed zichtbaar vanop de openbare weg en dit zal ontradend werken.  Kortom : maak het de kandidaat-inbreker zo lastig mogelijk." 

De politie merkt daarnaast dat steeds meer inwoners zich inzetten om de veiligheid in hun buurt te vergroten. "Wij juichen dit zeker toe aangezien zij hun buurt het beste kennen en zij meestal goed weten wat er verdacht is en wat niet", aldus nog Belmans. "Wij vragen met aandrang om verdachte situaties te melden via de oproepnummers 101 of 112;  weet dat de meeste aanhoudingen plaatsvinden na melding van een inwoner.  Informatie die wij zeker kunnen gebruiken is een goede beschrijving van een voertuig (nummerplaat-merk-kleur…) en/of de beschrijving van een verdacht persoon (man/vrouw-leeftijd-huidskleur…).  Snel verwittigen is heel belangrijk met het oog op succes."

Meer preventietips zijn terug te vinden op de website van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken (www.besafe.be) of neem contact op met de preventiedienst van onze politiezone (Tel.: 015/50.91.35).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio